Goudprijs Daalt!

04 oktober 2012 | Commentaren (1)

iYPaUaM..uZg.jpgNaar goede gewoonte vindt op het Filmfestival Gent ook dit jaar de Knack Focus Festivaldag plaats. Concreet: van negen uur 's ochtends tot ongeveer een uurtje later 's avonds krijgt u vijf festivaltoppers voorgeschoteld voor de prijs van - schandalig eigenlijk - vier. Meer nog: elke film wordt voorafgegaan door een diepgravende analyse van Knack Focus-oppercinefiel Dave Mestdach, die u over de middag bovendien hoogstpersoonlijk de hand komt schudden tijdens de lunch in het festivaldorp die ook al in de prijs is inbegrepen.

 

Al helemaal onverantwoord is dat zowel de Gouden Palm (Amour van Michael Haneke) als de Gouden Beer (Cesare deve morire van Paolo & Vittorio Taviani) tot de vijf films behoren, zodat u eigenlijk twee van de grootste meesterwerken van de afgelopen jaren voor een soldenprijs in avant-première te zien krijgt. Wie Michael Haneke een beetje kent, weet dat Hij daarmee niet gelukkig is. Toegegeven, niemand heeft Hem al ooit zien lachen, dus mogelijk is Hij met niets gelukkig, maar dan toch zéker niet met deze gang van zaken.

 

Soit, je kan nog tot morgen (vrijdag 5 oktober) inschrijven voor zoveel cinefiele ongehoorzaamheid, en wel hier. Nadien moet u er de volle pot voor betalen en kunt u fluiten naar de persoonlijke affectie van Dave Mestdach.

 

TRAILER AMOUR

 

TRAILER CESARE DEVE MORIRE

Hurray For Washington

01 oktober 2012 | Commentaren (0)

HurrayForWashington_Flyer_email.jpg

Marc Newson. Works.

ce_newson.jpgDrie jaar geleden telde iemand op een veiling net geen anderhalf miljoen euro neer voor een chaise longue. De ontwerper van het blinkend stuk meubilair? Marc Newson. Nu is het een feit dat zijn Lockheed Lounge (zie onder) er spectaculair goed uitziet, dat er maar een handvol van gemaakt zijn en dat zeker één ervan een close encounter met de derrière van Madonna heeft gehad (in de sublieme videoclip van Mark Romanek voor Rain). Maar anderhalf miljoen euro is misschien toch wat aan de dure kant.

 

In zijn nieuwe boek Marc Newson. Works staan nog meer spectaculaire (en spectaculair dure) dingen waar de Australische industriële ontwerper verantwoordelijk voor is, inclusief zijn eigen horlogemerk Ikepod, een reeks pannen voor Tefal en de Qantas Airways-zetels in businessklasse. De prijs van het boek is overigens ook niet mis: €750. Al heb je voor dat geld dan uiteraard wel de limited edition. De gewone is voor later.

 

ce_newson_02.jpg

ce_newson_03.jpg

ce_newson_09.jpg

Pop Goes Classic

29 september 2012 | Commentaren (0)

the-xx-coexist-2012-album-cover.jpgJe moet al ver in een andere melkweg hebben gezeten om niet te weten dat The xx anderhalve week geleden heeft opgetreden met het BBC Philharmonic Orchestra. Het concert staat intussen ook op YouTube, en omdat het weekend is en er verder toch geen klop te melden valt, heb ik hieronder gelijk nog vijf relatief recente pop goes classic-concerten gezet.

 

THE XX (& BBC PHILHARMONIC)

 

SIGUR ROS

 

JEFF MILLS (& MONTPELIER ORCHESTRA)

 

ANTONY & THE JOHNSONS (& METROPOLE ORCHESTRA)

 

TORI AMOS (& METROPOLE ORCHESTRA)

 

SWITCH (& NATIONAL YOUTH ORCHESTRA)

Fashion Nights à Go-Go

27 september 2012 | Commentaren (0)

jeremy-scott-3-again.jpgDe mode-industrie beleeft barre tijden: steeds meer merken houden het voor bekeken, jumpsuits zijn terug, modellen hebben geen geld meer om eten te kopen, Nicky Vankets liet onlangs weten dat hij niet failliet is en – net toen iedereen dacht dat het niet erger kon – door de abominabele lente zal er dit jaar minder champagne zijn. Daarom vindt deze week zowel in Antwerpen als in Gent een fashion night plaats, de uitgelezen kans voor modemerken, designers, klerenwinkels en fashionista’s om elkaar een hart onder de riem te steken.

 

In Antwerpen kan dat vrijdag op verschillende locaties, voor iedereen naar de Magic trekt, alwaar de cava rijkelijk zal vloeien. In Gent is het zaterdag te doen in de Vooruit, waar een groots opgezette modeshow moet uitmonden in een al even spectaculaire party. Voor wie het zich zou afvragen: ja, ik denk erover na om met mijn nieuwe outfit van Jeremy Scott op de eerste rij te gaan zitten.

emma.jpg