29 september 2012

Pop Goes Classic

the-xx-coexist-2012-album-cover.jpgJe moet al ver in een andere melkweg hebben gezeten om niet te weten dat The xx anderhalve week geleden heeft opgetreden met het BBC Philharmonic Orchestra. Het concert staat intussen ook op YouTube, en omdat het weekend is en er verder toch geen klop te melden valt, heb ik hieronder gelijk nog vijf relatief recente pop goes classic-concerten gezet.

 

THE XX (& BBC PHILHARMONIC)

 

SIGUR ROS

 

JEFF MILLS (& MONTPELIER ORCHESTRA)

 

ANTONY & THE JOHNSONS (& METROPOLE ORCHESTRA)

 

TORI AMOS (& METROPOLE ORCHESTRA)

 

SWITCH (& NATIONAL YOUTH ORCHESTRA)

27 september 2012

Fashion Nights à Go-Go

jeremy-scott-3-again.jpgDe mode-industrie beleeft barre tijden: steeds meer merken houden het voor bekeken, jumpsuits zijn terug, modellen hebben geen geld meer om eten te kopen, Nicky Vankets liet onlangs weten dat hij niet failliet is en – net toen iedereen dacht dat het niet erger kon – door de abominabele lente zal er dit jaar minder champagne zijn. Daarom vindt deze week zowel in Antwerpen als in Gent een fashion night plaats, de uitgelezen kans voor modemerken, designers, klerenwinkels en fashionista’s om elkaar een hart onder de riem te steken.

 

In Antwerpen kan dat vrijdag op verschillende locaties, voor iedereen naar de Magic trekt, alwaar de cava rijkelijk zal vloeien. In Gent is het zaterdag te doen in de Vooruit, waar een groots opgezette modeshow moet uitmonden in een al even spectaculaire party. Voor wie het zich zou afvragen: ja, ik denk erover na om met mijn nieuwe outfit van Jeremy Scott op de eerste rij te gaan zitten.

emma.jpg

Romy Schneider & De Zeven Verschillen

news_1590.png

2copyright_eva-sereny_camerapress_gamma-rapho.jpg

26 september 2012

Flying Lotus Est De Retour

Flying-Lotus-Until-the-Quiet-Comes-e1342620571552.jpgPitchfork noemde het vorig album van Flying Lotus ‘een unieke mix van jazz, hiphop en videogamegeluidjes’, het Britse muziekblad NME hoorde (of zag) er de ‘glamoureuze widescreenversie van dubstep’ in en de krant The Guardian was erg opgetogen over de ‘gracieuze en verrassend zonnige cocktail van P-funk, Nu Yorica en house’. Van zijn nieuw album Until the Quiet Comes lekte vooralsnog enkel een nummer met Erykah Badu uit, en er was natuurlijk ook de erg knappe kortfilm van Kahlil Joseph met drie fragmenten uit de plaat (zie onder).

 

Tot nu.

 

Het album ligt pas vrijdag in de winkel, maar je kan het nu reeds beluisteren via NPR!

 

25 september 2012

True Romance

Vancouver-riot-kiss-coupl-001.jpg

 

Herinner je je deze (compleet verkeerd geïnterpreteerde) foto? Welnu, het filmmakerscollectief We Are from LA (bekend van onder meer de videoclip I Love You So voor Cassius) heeft er een videoclip op gebaseerd - voor het nummer True Romance van de Britse band Citizens!