19 september 2012 | Commentaren (0)

Bozar Electronic Arts Festival 2012

bozar electronic arts festival,beat bang,ben frostUitgerekend op het moment dat zowat elk museum voor moderne/hedendaagse/actuele kunst de banden met elektronische muziek verder aanhaalt, trekt de Brusselse kunsttempel Bozar de stekker uit zijn notoir Electronic Music Festival. Niet om tegendraads te doen, maar om nóg verder te kunnen gaan.

 

Het driedaags evenement heet voortaan Bozar Electronic Arts Festival, en het wil een digitale brug slaan tussen elektronische muziekgenres en andere kunstvormen. Film is daarbij zonder twijfel de meest voor de hand liggende (dans)partner, zoals Ben Frost demonstreert. Samen met zijn IJslandse labelgenoot Daníel Bjarnason en het Poolse symfonieorkest Sinfonietta Cracovia stelt de Australische elektronicamuzikant een nieuwe score voor de sciencefictionklassieker Solaris van Andrej Tarkovski voor. Even opmerkelijk: de beelden die tijdens het concert worden vertoond, komen niet zomaar uit de film. Ze werden eerst nog digitaal gemanipuleerd door Brian Eno en Nick Robertson.

 

bozar electronic arts festival,beat bang,ben frostOok tijdens Bozar Electronic Arts Festival: een ‘synesthetische’ lasershow van de Australiër Robin Fox, een ingenieuze installatie van de Japanner Ryoichi Kurokawa en de introductie van Beat Bang, een Belgische app die (op basis van het aantal beats per minute) de invloedrijkste elektronische muziek van 1988 tot nu in kaart brengt. Voor de betere aerobicsbeleving zorgen ten slotte Gold Panda, The Field, Andy Stott, Hype Williams, Nguzunguzu en Time Wharp.

 

De commentaren zijn gesloten.