18 september 2012 | Commentaren (0)

Solden In De Cinema

killer-joe-poster_400x592.jpgOmdat het leven al duur genoeg is en het toch één grote cinema is, past PNB Paribas Fortis van woensdag 19 tot zaterdag 22 september ruim de helft van uw bioscooptickets bij. Over heel het land kun je tijdens de Film Days voor vier euro naar gelijk welke film: van The Expendables 2 en Step Up 4 naar Batman 3 en Ice Age 4. Ja, de cinema beleeft spannende tijden.

 

Er staan evenwel ook een aantal avant-premières op het programma van films die zo volstrekt uniek zijn dat het een klein mirakel is dat ze ooit voorbij de preproductiefase zijn geraakt. Oké, William Friedkins verrukkelijk verontrustende misdaadfilm Killer Joe (zie onder) is eigelijk gebaseerd op een toneelstuk, maar geen popcornvreter die zich daar nog iets bij kan voorstellen, dus dat is safe. Tenzij je nog ooit van een kippenboutje wil genieten: in dat geval is Killer Joe allesbehalve safe.

 

Evenmin iets om uw kroost mee naartoe te nemen: Ted (zie onderder), een op het eerste gezicht superschattige komedie over een sprekende teddybeer (die al vlug een voorliefde voor seks, drugs en Flash Gordon ontwikkelt). De film heeft ontegensprekelijk mankementen, maar ik heb er mij best goed mee geamuseerd.

 

KILLER JOE

 

TED

De commentaren zijn gesloten.