14 augustus 2012 | Commentaren (0)

De Perfecte Weekendfilm!

weekend, andrew haigh, sundance channelNadat de studentenjury hem vorig jaar op het filmfestival van Gent bedacht met de ExploreZone Award, vond de voortreffelijke Britse film Weekend van Andrew Haigh bij ons alsnog een bioscoopverdeler. Die bracht hem begin vorige maand in de zalen - helaas zonder succes. Het kleinood krijgt echter meteen een tweede kans: vanavond is hij om 23u - amper vijf weken na de bioscooprelease - te zien op de Sundance Channel!

 

Opdat u vanavond zeker thuis zou blijven of de digicorder zou programmeren, heb ik nog even opgevist wat de ExploreZone-jury er vorig jaar over te zeggen had: “In de stijl van de beste Britse sociale drama’s wist Weekend ons mee te zuigen in de ontluikende romance tussen twee jonge mannen. Regisseur Andrew Haigh ontwijkt met brio de sentimentele valkuilen, en zijn pretentieloze visuele stijl leidt nooit de aandacht af van de fantastische vertolkingen. Andrew Cullen en Chris New acteren met een brandende intensiteit en intimiteit die de film ver boven het ‘hot issue’ laat uitstijgen. Weekend dringt zijn boodschap niet op; het is in de eerste plaats een volwaardig en gelaagd liefdesdrama dat weinigen onberoerd zal laten. Een levensechte schets die in gelijke mate grappig en aandoenlijk is, en de vinger aan de pols houdt van hedendaagse thema’s.”

 

Voor wie hem vanavond dan toch zou missen en/of geen digicorder heeft: Sundance Channel zendt de films nog eens uit op 16 augustus (14u), 20 augustus (middernacht), 23 augustus (19u) en 29 augustus (23u).

 

De commentaren zijn gesloten.