05 augustus 2012 | Commentaren (0)

Akira On Blu-ray

akira, blu-ray, Katsuhiro OhtomoAl sinds de instant animeklassieker Akira van de Japanner Katsuhiro Ôtomo in 1988 in de zalen kwam, is er sprake van een Amerikaanse remake – met echte acteurs. De afgelopen jaren leek het er ook daadwerkelijk van te komen, nadat onder meer het productiehuis van Leonardo DiCaprio bij het project betrokken raakte. Maar intussen hebben een half dozijn gerenommeerde Hollywood-scenaristen er hun tanden op stukgebeten (onder wie Mark 'Children of Men' Fergus en Steve 'The Amazing Spider-Man' Kloves) en blijkt dat geen enkele bekende acteur staat te springen om eraan mee te werken.

 

Warner Bros. eiste daarom begin dit jaar dat het voorziene budget van 150 miljoen dollar zou worden gehalveerd, maar dat blijkt dan weer geen enkele regisseur voor mogelijk te houden. De originele Akira is een visueel overweldigend eerbetoon aan Blade Runner en cyberpunkauteur William Gibson (inclusief spectaculaire achtervolgingscènes doorheen een postapocalyptisch landschap) en zoiets naar live action omzetten kost een bom geld.

Voor wie mij - dat gebeurt al eens; ik weet ook niet waarom - niet gelooft: Akira verschijnt deze week op Blu-ray. En ja, ik geef het toe: ik ben er spontaan van beginnen watertanden.

 

De commentaren zijn gesloten.