17 juli 2012 | Commentaren (0)

Boomtown 2012

boomtown1940dvd.jpgTerwijl het gros van de Belgische zomerfestivals in dezelfde vijver (met schijnbaar hooguit twintig groepen) vist, serveert Boomtown vanaf vanavond vijf dagen lang een exquis menu van bands die vrolijk buiten de mainstream vallen. Toegegeven, met namen als Vive La Fête, Willow, Absynthe Minded, ’t Hof van Commerce, Sioen, Isbells en The Hickey Underworld staan er ook publiekstrekkers op de affiche. Maar het stadsfestival, dat in de schaduw van de Gentse Feesten plaatsvindt, trekt in de eerste plaats de kaart van straffe muzikanten die niet constant iedereen lastigvallen met de vraag om hen in De Afrekening te stemmen.

 

Creature With The Atom Brain bijvoorbeeld (in het voorjaar nog op tournee in Europa met Mark Lanegan). Of Little Trouble Kids en Hong Kong Dong (beide onlangs in het voorprogramma van dEUS). Of de zestienjarige Christine Denamur, die knap zweeft tussen lyrische gitaardeuntjes en knisperende elektronica. (luister onder)

 

Voor fijnproevers heeft Boomtown met onder meer de IJslandse Kira Kira, de Amerikaanse Frankie Rose (ex-lid van de Dum Dum Girls) en de Brit Gravenhurst ook een aantal buitenlandse kleppers op het programma staan, en het festival blijft eveneens verder investeren in een parcours van jonge beeldende kunstenaars. Het ging daarvoor dit jaar zelfs op zoek naar een jonge curator: Charlotte Gyselinck. Die koos voor werk van onder meer Roderik Bösensell, Remi Verstraete en Jentel Wuytack. (zie onder)

 

 

REMI VERSTRAETE

Remi Verstraete2.jpg

 

JENTEL WUYTACK

Jentel Wuytack.jpg

 

RODERIK BÖSENSELL

Roderik Bösensell1.jpg

De commentaren zijn gesloten.