02 juli 2012 | Commentaren (2)

Island

me_v2.jpgToen ik klein was, wou ik elk jaar naar de Faeröer op vakantie. Vermoedelijk had ik dat ooit eens op een wereldbol - iets van voor Google Maps - zien liggen en vond ik het wel leuk klinken. Het zag er ook niet zo ongelofelijk ver uit en van een groep piepkleine eilanden kon je verwachten dat er niets anders dan stranden zouden zijn, right? Wist ik toen veel dat de Faeröer een unheimlich tochtgat was waar walvissen worden geslacht uit verveling en The Wicker Man (het origineel van Robin Hardy, niet de mensonterende remake met Nicolas Cage) doorgaat als een Center Parcs-commercial. Althans, zo stel ik het mij vandaag voor.

 

Het spreekt voor zich dat ik er nooit echt op vakantie ben geweest. Mijn ouders waren niet te overtuigen. Maar intussen loop ik wel al enkele jaren met het plan rond om eens naar IJsland te gaan - zeker nu dat land failliet is en een Big Mac er geen achttien euro meer kost. En IJsland ligt toch enigszins in de buurt. De Belgische fotografe Maroesjka Lavigne deed het mij intussen voor: ze trok vijf maanden rond op het eiland – eerst in de zonovergoten zomer, een paar maanden later tijdens de grauwe winter. Het contrast tussen beide seizoenen is groot, maar nog groter lijkt de verwondering van de fotografe voor de idyllische landschappen, taferelen én personen die ze op haar reis tegenkomt.

 

Van 5 tot 8 juli stelt ze de reeks Island tentoon in 44 Gallery in Brugge. Zo weet u meteen waar u de komende dagen verkoeling kan zoeken.

 

ijsland,faroer,44 gallery,maroesjka lavigne

ijsland,faroer,44 gallery,maroesjka lavigne

ijsland,faroer,44 gallery,maroesjka lavigne

ijsland,faroer,44 gallery,maroesjka lavigne

Commentaren

Wij gaan deze zomer alvast :) Mijn liefje voor de eerste keer en ik voor de zesde keer sinds mijn Erasmus. Het is meer dan de moeite waard :) Tipje: als je met je eigen auto gaat kan je de boot in Denemarken nemen. Die vaart naar de Faroer en zet je daar af terwijl hij mensen gaat oppikken in Noorwegen. Dan komt hij je weer oppikken om naar IJsland te varen.

Gepost door: veerle | 03 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Ik zal het in overweging nemen! ;)

Gepost door: Ben Van Alboom | 04 juli 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.