20 mei 2012 | Commentaren (0)

Duyster 500

0520_duyster500_0.jpgAls er al ooit één radioprogramma was dat ik liever had gepresenteerd dan Switch, dan wel Duyster. Dat gezegd zijnde, al een geluk dat Ayco mij voor was (en er mensen zijn die paniekaanvallen krijgen bij de gedachte dat ik muzikanten met een gitaar zou interviewen, want ik luister natuurlijk alleen maar naar techno) of er vond vanavond op DOKgent een concert plaats dat Van Alboom 500 heette.

 

Samen met Pukkelpop-programmator Eppo Janssen kwam Ayco Duyster twaalf jaar geleden op het idee om een zondagavondprogramma vol onkatholieke lullabies boven de doopvond te houden. Het bastaardkind kreeg de naam van de moeder en het is verzot op - om maar een paar namen te noemen - Coco Rosie, Efterklang, Bonnie ‘Prince’ Billy, Sufjan Stevens, Beach House en Sigur Rós.

 

Maar ook Gravenhurst, Lanterns On the Lake en Amatorski werden er de afgelopen jaren donkergrijs in gedraaid, en ze zakken vanavond zelfs af naar DOKgent om er – in front of a live audience – de vijfhonderdste uitzending mee te vieren. Het slechte nieuws: het is uitverkocht. Het goede: het wordt - uiteraard - vanaf 19u live uitgezonden op Studio Brussel.

 

Ayco en Eppo, voor mocht ik er niet geraken: gelukkige verjaardag!

 

De commentaren zijn gesloten.