29 april 2012 | Commentaren (0)

Art = Nightlife = Art

bozar night, oneohtrix point never, daedalus, lazer swordElektronische muziek is kunst. Het Museum of Modern Art in New York pakte deze maand nog uit met een indrukwekkende Kraftwerk-retrospectieve (die sneller uitverkocht dan Tomorrowland) en maandag haalt Bozar een rist elektronische geluidskunstenaars naar Brussel voor wat alleen maar als een avant-gardistisch nirwana kan worden omschreven.

 

De Amerikaan Oneohtrix Point Never, die met Replica één van de beste platen van vorig jaar maakte, brengt er op audiovisuele wijze hulde aan de excentrieke jaren tachtig, terwijl zijn landgenoot Daedalus een soort spiegelshow in elkaar heeft gestoken waarmee hij internationaal al flink wat lof oogstte. Clark stelt er dan weer zijn nieuwe album Iradelphic voor, goldFFinch vertegenwoordigt de Belgische driekleur met verkapte techno, en wie écht wil mee zijn, staat op de eerste rij bij het futuristisch elektroduo Lazer Sword, smaakmakers op het platenlabel van Modeselektor.

 

Tot slot zijn die avond in Bozar ook de huidige tentoonstellingen van Per Kirkeby en Cy Twombly te bezichtigen, wat ontegensprekelijk in het voordeel speelt van feestende kunststudenten die voor het einde van dit semester nog een paper over kunstparticipatie moeten indienen.

 

De commentaren zijn gesloten.