27 april 2012 | Commentaren (0)

What's Up, Docville?

docvilleVanavond start Docville, het documentairefestival dat met vier wereldpremières, meer dan veertig Belgische premières en ruim honderd voorstellingen op acht jaar tijd is uitgegroeid tot één van de opmerkelijkste van Europa.

 

Louis Theroux is dit jaar de belangrijkste gast: de Brit komt drie nieuwe documentaires voorstellen en hij geeft ook een masterclass. Evenmin te missen: de recente Oscarwinnaar Undefeated en de festivalhit Project Nim van James Marsh, die erin een markant wetenschappelijk experiment tegen het licht houdt waarbij een chimpansee werd opgevoed als een mens.

 

Verder staan er eveneens portretten op het programma van de Belgische bokskampioen Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens, het Amerikaanse designkoppel Charles & Ray Eames, de legendarische modefotograaf Bill Cunningham en – sinds Super Size Me maakt de man in hoofdzaak films over zichzelf – Morgan Spurlock, die in The Greatest Movie Ever Sold een kruistocht voert tegen product placement door bedrijven ervan te overtuigen om zijn film te financieren met ... product placement! De documentairemaker spreekt in de film (en de trailer hieronder) ook met politiek activist Ralph Nader en stelt hem op een bepaald moment de vraag wat een mens nog kan doen om aan reclame te ontsnappen. Antwoord Nader: ‘Gaan slapen.’

 

De commentaren zijn gesloten.