14 april 2012 | Commentaren (0)

Canvas XXL

hetgrotedoek_logo.jpgIn Londen ligt een bioscoop die van een avondje film - alcoholiekers kunnen er ook in de namiddag terecht - een genot maakt: Electric Cinema. Je zit er in super comfy leren zetels (inclusief leren poef om je voeten op te leggen) en tot vijf minuten voor de film begint, kun je aan de bar cocktails, wijn, champagne en - om maar één ding uit het menu te lichten - red pepper hummus on flat bread bestellen (om mee te nemen uiteraard).

 

Helaas woon ik niet in Londen (of ik was er op dit moment al zeven keer naar Titanic 3D gaan kijken), maar op woensdag 18 april krijg je in Kinepolis Gent - one night only - exact dezelfde behandeling (min de leren fauteuils). Canvas neemt er dan de helft van het multiplex over met Het Grote Doek - een avond vol avant-premières, bijzondere voorstellingen, champagne en hapjes!

 

Detachment_Poster-2.jpgFilm/televisie/muziek/docu/operaliefhebbers kunnen er twee keer - rond 20u en 22u30 - kiezen tussen acht voorstellingen. Om te beginnen, zijn er twee bioscooppremières: de politieke thriller The Whistleblower (met Rachel Weisz en Monica Bellucci) en het 'schoolbankendrama' Detachment (met Adrien Brody en James Caan). Canvas stelt er eveneens de eerste afleveringen van twee nieuwe tv-series voor: de voortreffelijke Deense krimi Those Who Kill en de Morse-spin-off Endeavour. Ook niet te missen: Grazzhoppa's DJ Big Band en Eavesdropper voorzien twee stille filmklassiekers van een nieuw klankspoor. De eerste neemt The General van Buster Keaton en Clyde Bruckman onder handen, de tweede doet het met Pantserkruiser Potemkin van Eisenstein.

 

Vervolgens zijn er nog twee documentaires: Rudi Vranckx interviewt Majd Khalifeh voor de vertoning van diens Stateless (over de Palestijnse kwestie) en nadien interviewt Lieven Verstraete Rudi Vranckx over De Revolutieroute (over de Arabische revolutie). Tot slot kunnen operaliefhebbers een avondlang genieten van La Traviata, uitgevoerd door de New York Metropolitan. Leuk om weten (voor wie vandaag in New York is en vijfhonderd dollar teveel heeft): die opvoering wordt vanavond ingeblikt.

 

Tussendoor krijgt iedereen een glas champagne, hapjes van Coeur d'artichaut, andere drankjes, en als u na zoveel overbodige luxe voor slechts 20 euro (of 16 euro voor studenten) nog niet overtuigd bent: ik sta in voor de (belachelijk professionele) inleidingen! (PS: Kan er iemand mij iets zinnigs over La Traviata in het oor fluisteren?)

 

GRAZZHOPPA'S BIGBAND VS. BUSTER KEATON

 

HET GROTE DOEK

De commentaren zijn gesloten.