12 april 2012 | Commentaren (1)

Color Me Antwerp

color_forecast_iphone1.jpgDe kleur van de volgende winter? Ik weet dat het mij zou moeten interesseren, maar het leven is echt te kort om mij met zoiets bezig te houden. Eén: alsof iemand het zich over tien jaar - laat staan dertig - nog zal herinneren. Twee: ik heb altijd gedacht dat mode iets was om je van de rest te onderscheiden. Hoe je dat precies doet door allemaal hetzelfde kleur te dragen - 'Oh kijk, dat van haar is twee tinten lichter! Hoe origineel!' - beats the hell out of me.

 

Maar fashionista's zijn er uiteraard wel mee bezig en dan is deze nieuwe website best handig (en écht origineel). Het principe is simpel: aan de hand van een aantal welgemikte camera's (lees: opgesteld op trending plekken) houdt een softwareprogramma minuut per minuut bij welke kleuren het meest gedragen worden in Parijs, Milaan en - er zit een Belgisch bureau achter - Antwerpen.

 

Leuk, dus. Maar een beetje modekenner weet dat je zelfs die trending plekken voor moet zijn, wil je weten hoe de toekomst(ige kleur) van de mode er zal uitzien. Daarom ben ik intussen zelf camera's aan het opstellen in Hackney, Kabukicho en Ledeberg. Meer daarover binnenkort!

 

 

Commentaren

Volgens mij zijn toch bruin/grijs/zwart de meest gebruikte kleuren hoor, zelfs in de video.

Gepost door: Vromant | 12 april 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.