03 april 2012 | Commentaren (0)

Titanic (& Kate Naked) In 3D

504854.jpgBoxoffice-economen geraken het maar niet eens over wat nu precies de succesvolste film aller tijden is – begin de bioscooprecette van E.T. in Swaziland ook maar eens aan te passen aan de inflatie van de lilangeni. Ja, dat is een echte munteenheid. Maar volgens Guinness World Records staat het record op naam van Gone with the Wind, op de voet gevolgd door Titanic, dat vanaf morgen zijn winstmarge verder wil zien groeien met een bioscooprelease in 3D (want het is deze maand kennelijk honderd jaar geleden dat de Titanic tegen een ijsrots voer).

 

Ja, ik beken: ik vind Titanic een prima film. Nee, het is geen onvoorwaardelijk meesterwerk, maar na hem vorige week - vijftien jaar nadat ik hem voor het eerst (en laatst) zag - nog eens in 3D te hebben bekeken, moet ik toegeven dat er de afgelopen kwarteeuw weinig ongegeneerd epische blockbusters zijn gemaakt die meer indruk maken. Nee, ik vind hem niet te lang. Nee, die scènes met die oude vrouw storen mij niet (hard). Ja, het is jammer van Céline Dion, maar stel je voor dat - het kan altijd nog erger - Nicky Vankets de kostuums had mogen ontwerpen. Ja, Kate Winslet ziet er naakt in 3D nog beter uit dan in 2D.

 

Titanic 3D speelt vanaf morgen in de bioscoop, intussen liggen van de soundtrack twee anniversary editions in de winkel, en Kinepolis laat weten dat er sinds kort een reizende Titanic-tentoonstelling loopt. Ze is achtereenvolgens te zien in Kinepolis Antwerpen (26/3 - 9/4), Luik (9/4 - 16/4), Hasselt (16/4 - 23/4) en Brussel (23/4 - 30/4).

 

De commentaren zijn gesloten.