26 maart 2012 | Commentaren (0)

Open Asia

poster_openasia.pngIk herinner mij nog - 'goed' zou overdreven zijn, dus laten we het houden op 'enigszins' - de eerste keer dat we in Cannes pasta gingen eten, zo'n veertien jaar geleden. Welnu, sindsdien ben ik fan.

 

Van Tilda Swinton en Sofia Coppola over Robert Altman en John Malkovich naar Marilyn Manson en de roemruchte Amerikaanse transseksueel Amanda Lepore, Kris Dewitte heeft de afgelopen 25 jaar een indrukwekkend (divers) aantal celebs voor zijn lens gekregen. Maar hij had evenzeer oog voor Vlaams theatertalent, hij is in mijn living naakte zeemeerminnen (en een al even naakte Pascale Bal) komen fotograferen en voor zijn nieuwe tentoonstelling Open Asia reisde hij de afgelopen jaren verschillende keren naar Azië om filmsets voor het nageslacht te bewaren.

 

Het resultaat van die - dude's living the good life - reizen is een voortreffelijke reeks foto’s die het vaak dromerige, mysterieuze exotisme van de Aziatische cinema uitademt. Open Asia is nog tot 30 september te zien in Kunstforum Würth in Turnhout.

 

kris dewitte, open asia, kunstforum, würth, turnhout

De commentaren zijn gesloten.