08 maart 2012 | Commentaren (0)

B-Movie Heaven

offscreen, filmfestival, brusselZeggen dat het alternatieve filmfestival Offscreen zijn lustrumeditie in stijl viert, zou onjuist zijn en - thank God! - totaal niet de bedoeling. Om te beginnen, pakt het festival dit jaar uit met een waslijst home movies, zoals The Tenant van Roman Polanski, Poltergeist van Tobe Hooper en La chute de la maison Usher van Jean Epstein. Anders gezegd: horrorklassiekers die zich bijna volledig binnen de muren van één huis afspelen.

 

Maar wie verjaardag zegt, zegt uiteraard ook feest, en daarvoor haalt Offscreen – als eerste – het B-Movie Orchestra naar ons land om de Italiaanse flikkenfilm Milano odia van cultregisseur Umberto Lenzi live van muziek te voorzien. Lenzi komt zelf ook af, net als zijn collega-provocateur Ruggero Deodato, wiens schandaalfilm Cannibal Holocaust (de voorloper van The Blair Witch Project) in 1980 in verschillende landen werd verboden. Deodato vloog in eigen land zelfs even achter tralies omdat justitie niet geloofde dat de moorden in de film geënsceneerd waren.

 

Tot slot zijn er nog enkele feesten, waaronder deze After Room Party, na de voorstelling van The Room, 'de eerste worp van een regisseur met de ambitie van Orson Welles en het talent van Ed Wood'. 'Nuff said.De commentaren zijn gesloten.