26 februari 2012 | Commentaren (0)

Race To The Oscars: Part VIII

The polls have closed! Iedereen had tot middernacht de tijd om zijn/haar Oscarpronostiek door te sturen, en nu is het aftellen naar de Oscaruitzending vannacht om 2:30. Maar eerst nog het achtste en laatste deel van mijn pronostiek: de zo goed als niet te voorspellen kortfilmcategorieën!

 

MV5BMTYwNjcwOTg1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDk1MzUzNw@@._V1._SY317_.jpgBEST DOCUMENTARY – SHORT SUBJECTS

Wint: The Tsunami and the Cherry Blossom, over de nasleep van de recente tsunami in Japan.
Zou moeten winnen: The Tsunami and the Cherry Blossom, al vond ik Saving Face ook niet slecht.
Kans op een verrassing: 64,7%. Dit is een categorie die werkelijk alle kanten kan uitgaan – behalve misschien die van Incident in New Baghdad, over een Amerikaanse soldaat die twee kinderen verwondt in Irak.

MV5BNjMyMTg5MTEzMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM4NjExNw@@._V1._SY317_CR19,0,214,317_.jpgBEST SHORT FILM – ANIMATED

Wint: Ik gok op La Luna omdat Pixar in het verleden al vaker deze categorie heeft gewonnen én omdat ze dit jaar niet genomineerd zijn voor ‘de grote Oscar’ (lees: de Academy wil Pixar mogelijk niet met lege handen naar huis sturen).
Zou moeten winnen: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore – een warme hommage aan zowel de literatuur als de cinema.
Kans op een verrassing: 78,3%. De concurrentie in deze categorie komt niet alleen van The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore. Ook de andere genomineerden zullen elk op hun manier een pak Oscarleden hebben aangesproken.

MV5BMTYxMzI4MzY1OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzQxMDgzNw@@._V1._SY317_CR1,0,214,317_.jpgBEST SHORT FILM – LIVE ACTION

Wint: The Shore, omdat hij charmeert en omdat hij gemaakt is door de scenarist Terry George, die al twee keer genomineerd werd voor een Oscar (voor In the Name of the Father en Hotel Rwanda), maar nooit won.
Zou moeten winnen: Raju of Pentecost.
Kans op een verrassing: 77,5%. Deze race ligt eveneens wagenwijd open. De afgelopen jaren won telkens een komedie, en dat verkleint de kansen van The Shore. Maar verder zijn er in deze categorie erg weinig trends te onderscheiden.

De commentaren zijn gesloten.