22 februari 2012 | Commentaren (1)

Race To The Oscars: Part III

Zoals afgesproken, post ik de komende dagen mijn Oscarpronostiek - in stukjes. Denk je het beter te weten? Vul dan hier die van jou in en win een schat aan prijzen!

 

rango.jpgBEST ANIMATED FEATURE

Wint: Rango.
Zou moeten winnen: Chico & Rita.
Schandalig over het hoofd gezien: The Adventures of Tintin. Naar verluidt zijn de animators, die over de nominaties in deze categorie beslissen, extreem conservatief en zien ze motion capture (nog altijd) niet als een animatietechniek. Dat verklaart meteen ook waarom klassieke tekenfilms als Chico & Rita en A Cat in Paris, waar – some pun intended – geen kat in de VS al van had gehoord, wél genomineerd werden.
Kans op een verrassing: 38%. Het ligt misschien aan mij (en aan het feit dat ik Rango ronduit saai vind), maar ik zie Chico & Rita als een geduchte concurrent. Als Spirited Away van Hayao Miyazaki het in 2002 kon halen van zwakke blockbusters als Ice Age en Lilo & Stitch, dan kan een animatiefilm van Fernando Trueba, die in ’94 een Oscar kreeg voor Belle Époque, het halen van zwakke blockbusters als Rango, Puss in Boots en – een nominatie te onnozel voor woorden – Kung Fu Panda 2. Maar het kan dus zijn dat ik de enige ben om Rango een zwakke blockbuster te noemen, en het (geanimeerde) naakt in Chico & Rita is er voor de Oscarleden misschien teveel aan.

iron lady.jpgBEST MAKEUP

Wint: The Iron Lady.
Zou moeten winnen: The Iron Lady.
Kans op een verrassing: 23,8%. Blijkbaar gaan sommigen ervan uit dat dit de troostprijs van Harry Potter 7,5 kan worden, maar je kan er evengoed van uitgaan dat dit de troostprijs van The Iron Lady wordt. Zolang hij maar niet naar Albert Nobbs gaat, waarin Glenn Close er uitziet als Glenn Close, maar dan (nog) lelijker.

artist.jpgBEST ORIGINAL SCORE

Wint: Ludovic Bourse voor The Artist.
Zou moeten winnen: Alberto Iglesias voor Tinker Tailor Soldier Spy.
Schandalig over het hoofd gezien: Cliff Martinez voor Drive.
Kans op een verrassing: 1,7%. Bij gebrek aan dialogen is The Artist muziek.

 

Commentaren

inderdaad, soundtrack van Drive was fantastisch!

Gepost door: Pierre | 22 februari 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.