07 februari 2012 | Commentaren (0)

SuperBodies

SUPERBODIES_CAMPAGNEBEELD-5.jpgDe derde Hasseltse triënnale voor beeldende kunst, mode en design heet SuperBodies en gaat niet over Gisele Bündchen of – nog meer spijtig – RoboCop. Al had die laatste er in theorie nog bij kunnen zijn, als je kijkt naar de installatie Childhood Storage van Anna-Nicole Ziesche, één van de meer dan vijftig deelnemers aan het indrukwekkende parcours dat curator Pieter T’Jonck in elkaar heeft gebokst.

 

De Duitse videokunstenares bouwde voor Childhood Storage (zie foto onder) haar jeugdkamer na om er een vreemdsoortig kind in te laten rondkruipen – handen en voeten zitten niet altijd op de juiste plaats. Ze vraagt zich af in hoeverre we gevormd of misvormd worden door gebeurtenissen uit onze jeugd en gebruikt het lichaam van haar jonge protagonist om haar bevindingen vorm te geven.

 

Maar maak je geen zorgen: SuperBodies draait niet enkel om bizarre lijven, aldus de website van het Hasseltse Modemuseum, één van de locaties. ‘Het gaat ook om heel gewone lichamen. Want zelfs al zijn lichamen niet zo buitengewoon of perfect, ook dan zijn het wonderlijke machines.’ Hoe zich dat verder vertaalt in het werk van onder meer Christophe Coppens, Lisbeth Gruwez, Meg Stuart, Junya Watanabe en Franz West kunt u de komende vier maanden beter zelf bekijken.

 

AnnaNicoleZiesche_ChildhoodStorage.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.