25 januari 2012 | Commentaren (0)

Big City Lights

PITAYA.jpgAlleen al de koplichten van de auto’s die Gent probeerden binnen te geraken, zorgden vorig jaar voor een aardig lichtspektakel. Op haar website vraagt de stad Gent dan ook vriendelijk om uw vierwieler dit jaar thuis te laten (of toch zeker buiten het stadscentrum te parkeren), want ook dit weekend worden minstens tweehonderdduizend bezoekers verwacht voor het Gentse Licht Festival - een vier kilometer lang parcours met veel, euh, lichtjes.

 

Historische gebouwen als de Sint-Jacobskerk, het Gravensteen en de Aula van de Universiteit Gent zullen de komende vier dagen door lichtinstallaties worden ingekleurd, terwijl flink wat parken en pleinen er als een soort avant-gardistisch Tomorrowland zullen bij liggen.

 

Op de Predikherenlei is onder meer te zien hoe het Franse designcollectief Pitaya een boom ‘bekleedt’ met exotische vogels – de installatie heet Les oiseaux de Mr Maeterlinck, een hommage aan de Belgische auteur Maurice Maeterlinck, die precies honderd jaar geleden de Nobelprijs literatuur kreeg. Leuk om weten: het gevleugelde schouwspel is energieneutraal, en het is de bedoeling van de stad Gent om tijdens het festival niet meer energie te gebruiken dan anders.

 

gent, lichtfestival, 2012

De commentaren zijn gesloten.