12 januari 2012 | Commentaren (0)

Dance Little Brothers & Sisters

watermarkcomp.jpgIn haar nieuwe dansvoorstelling It’s going to get worse and worse and worse, my friend beweegt Lisbeth Gruwez zich voort op speeches van onder meer Jimmy Swaggart, een uiterst conservatieve Amerikaanse tv-predikant die in 1988 uit de protestantse pinksterbeweging werd gezet, nadat hij bij een prostitué was langsgegaan. Pittig detail: Swaggart werd bij het verlaten van haar appartement 'toevallig' betrapt door een ex-collega die hij twee jaar voordien zelf uit de kerk had laten zetten, toen aan het licht kwam dat de man verschillende buitenechtelijke affaires had.

 

Maar hoe schijnheilig Amerikaanse predikanten vaak ook zijn, het zijn even vaak bevlogen sprekers die zich, zoals de beste dansers, verliezen in hun performances. Vertaald door Gruwez, één van onze vurigste dansers, zouden de speeches van Swaggart dus gegarandeerd vuurwerk moeten geven. Zeker wanneer de kostuums van de voorstelling ook nog eens ontworpen zijn door Veronique Branquinho, één van onze vurigste ontwerpers.

 

De voorstelling gaat op 12 en 13 januari in première in de Brusselse Beursschouwburg. In België is ze later ook te zien in Geel, Roeselare en Gent.

 

COBRA.BE

 

MSNBC

De commentaren zijn gesloten.