16 december 2011 | Commentaren (0)

A Glimpse of Glimps

glimps_logo_0.jpgNederland heeft Eurosonic/Noorderslag, in Duitsland vindt elk jaar Popkomm plaats en Texas maakt zich inmiddels alweer op voor South by Southwest, dat de afgelopen jaren zowat is uitgegroeid tot het grootste showcasefestival ter wereld.

 

Què? Kort samengevat, wil een showcasefestival aanstormend muzikaal talent op een podium zetten, en een hoop managers, concertpromotors en platenbazen ervoor. Bij voorkeur komen die niet allemaal uit hetzelfde land, want dan heb je in wezen gewoon een nieuwe naam bedacht voor ‘plaatselijk rockconcours’, en daarvan heeft ons land er zoveel dat je al verschrikkelijk vals moet spelen om niet ergens een podiumplaats te versieren – en dan nog.

 

Verwacht dus op Glimps, het showcasfestival dat vandaag en morgen op verschillende locaties in Gent boven de doopvond wordt gehouden, niet enkel bekende Belgische acts als The Bony King of Nowhere en School Is Cool, maar ook flink wat minder bekend talent én industry people uit gans Europa.

 

Voor de duidelijkheid: publiek is ook (zeer) welkom. Een weekendticket voor alle 51 concerten en tien locaties kost slechts twintig euro, en voor een dagticket betaal je er tien. In beide gevallen zul je dan nog wel harde keuzes moeten maken, want er vinden wel wat dingen op hetzelfde moment plaats. Maar op de website van Glimps vind je alvast een aantal tips van Zij Die Het Kunnen (Of Zouden Moeten) Weten of je volgt gewoon mijn advies hieronder natuurlijk.

 

ULFUR (IJsland) - VRIJDAG 16/12 (22:20, De Fabriek)

 

SLEEPINGDOG (België) - ZATERDAG 17/12 (22:20, De Fabriek)

 

TOUCHY MOB (Duitsland) - ZATERDAG 17/12 (22:20, Video)

 

FENSTER (Duitsland) - VRIJDAG 16/12 (20:00, Trefpunt)

De commentaren zijn gesloten.