08 december 2011 | Commentaren (0)

Burn Leuven Burn!

black_hole.jpgNoem het gerust dé tentoonstelling van het najaar: de legendarische Amerikaanse stripauteur – of moet je graphic novelist zeggen? – Charles Burns stelt van 8 december tot 11 maart ruim tweehonderd werken tentoon in Museum M.

 

Met de briljante stripreeks Black Hole was Burns tussen 1995 en 2005 verantwoordelijk voor een tekort aan zwarte inkt in de VS. De plot (over een vreemde soa die tieners deed muteren) was redelijk schatplichtig aan een rist horrorklassiekers uit de jaren ’70, waaronder Carrie en The Last House on the Left, en even zag het ernaar uit dat David Fincher de strip op zijn beurt zou verfilmen (tot hij afhaakte om de Millennium-trilogie van Stieg Larsson in te blikken). Maar ook de ingenieus donkere tekenstijl van Burns viel op en hij inspireerde onder meer de Zweedse illustrator Martin Ander bij het maken van artwork voor de debuutplaat van Fever Ray.

 

Burns maakte zelf overigens ook enkele platenhoezen, waaronder Brick by Brick van Iggy Pop, en hij was niet vies van reclamewerk. Wie hem graag zou ontmoeten, kan daarvoor dit weekend terecht in Museum M, waar twee signeersessies op het programma staan. Nadien moet je het stellen met de door – big fan! – Bent Van Looy ingesproken audioguide. Ook niet slecht natuurlijk.

iggy_pop_-_1990_brick_by_brick.jpg

De commentaren zijn gesloten.