17 november 2011 | Commentaren (0)

Het Leven Zoals Het Is: YouTube

8717249480037_ps_synopsis.jpgOp 24 juli 2010 vroegen regisseur Kevin ‘The Last King of Scotland’ Macdonald en producent Ridley Scott aan de wereld om hun videomateriaal van die dag op YouTube te gooien, zodat ze er een documentaire mee zouden kunnen maken. Meer dan tachtigduizend mensen uit 192 landen gingen op hun vraag in en dat leidde tot een anderhalf uur durende docu die door sommige filmrecensenten een oefening in narcisme en voyeurisme wordt genoemd, terwijl anderen er een uniek tijdsdocument in zien.

 

‘Het feit dat we die dag allemaal hebben meegemaakt,’ schreef de LA Times, ‘maakt dat je je op een vreemde manier met de mensen in de film verbonden voelt.’ Dat uitgerekend ook op die dag zoveel doden vielen op de Love Parade in Duisburg en de makers daar eveneens beelden van kregen toegestuurd, maakt de film nog meer concreet. Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk hem dan eerst hier gratis op YouTube en beslis dan of je hem straks ook onder de kerstboom legt - Life In a Day is sinds eergisteren uit op dvd.

 

Oh, en als later ook nog ergens de Belgische YouTube-film Because We Are Visual kan bekijken: doen! De film was er nog eerder dan Life In a Day en het is een absoluut meesterwerk!

 

De commentaren zijn gesloten.