06 oktober 2011 | Commentaren (0)

The Story of Anvil (& Steve Jobs)

canvas, tv, steve jobs, anvil, story of anvilVanavond wordt een boeiende tv-avond. Naar aanleiding van het overlijden van Steve Jobs zendt Canvas om 23:30 een speech van de visionair uit. Jobs gaf de speech in 2005 op de afstudeerplechtigheid van Stanford University.
 Canvas: 'Het is een erg boeiende speech waarin hij de pas afgestudeerden toespreekt en praat over zijn leven, over liefde en verlies en ook over de dood. Hij praat eveneens openlijk over zijn ziekte (pancreaskanker) die één jaar eerder vastgesteld werd.
 Zijn bekendste uitspraak in deze speech is: stay hungry, stay foolish.'

 

De speech wordt om 23:45 gevolgd door een van de sterkste en grappigste muziekdocumentaires van de afgelopen jaren: Anvil! The Story of Anvil. Voor wie in de trailer hieronder een grap (lees: fake documentaire genre This Is Spinal Tap) meent te ontwaren: Anvil blijkt wel degelijk echt te bestaan. Meer nog: in de jaren tachtig deelden ze op festivals meer dan eens de affiche met bands als de Scorpions en – toen heette dat nog hardrock – Bon Jovi. Maar het grote succes bleef uit en Anvil verdween in de anonimiteit. Tot Sacha Gervasi, fan van het eerste uur, enkele jaren geleden besloot om de groep te volgen tijdens een desastreuze tournee doorheen Europa. Anvil! The Story of Anvil is zo’n ontwapenend portret van een bende uitgerangeerde rockers dat hij een onvervalste festivalhit werd en de groep inmiddels zelfs opnieuw een béétje erkenning kreeg - met de nadruk op 'béétje'.

 

De commentaren zijn gesloten.