06 oktober 2011 | Commentaren (1)

The Greatest Tips

greatestswitch2011_110923.jpgZoals iedereen intussen - obviously - weet, zendt Studio Brussel op zaterdag 15 oktober de vierde aflevering van The Greatest Switch uit - de top honderd van de beste dansplaten aller tijden (volgens u, de luisteraar).

 

En zoals elk jaar kijk ik vol verwachting uit naar de eindeloze discussies over de aanwezigheid van Swedish House Mafia in de lijst én de afwezigheid van Karlheinz Stockhausen. Ah, nee, wacht: over dat laatste heeft eigenlijk nog nooit iemand geklaagd. Mogelijk hebben elektronische muziekliefhebbers uit de jaren '60 hun midlifecrisis intussen weggewerkt met transcendente meditatie. Maar echt zeker ben je dat natuurlijk nooit.

 

Nu, voor de duidelijkheid: ik zou het erg vinden, mochten mensen niet over de lijst discussiëren. Alleen moet je weten dat je makkelijk (!) een top duizend van elektronische nummers kan samenstellen. Eigenlijk. Jan Van Biesen?

 

Elk jaar ontbreken er dus ongetwijfeld vijfhonderd nummers in de lijst die er moeten instaan - wat uiteraard mathematisch gezien redelijk onmogelijk is - en staan er zeker twintig nummers in waar niemand over vijftien jaar nog over spreekt. Dat gezegd zijnde: Glenn Medeiros stond ooit in De Tijdloze. Met die Swedish House Mafia valt het dus eigenlijk nog goed mee.

 

Maar wat ik wou zeggen: je kan nog een paar dagen jouw stem uitbrengen voor The Greatest Switch 2011 en mocht je écht zonder inspiratie zitten (of je wil mij gewoon een plezier doen), laat je dan vooral inspireren door de tien platen hieronder. De afgelopen jaren ontbraken ze in de lijst, en ik vind dat SCHANDALIG, JA! MET AL DIE PRETLEKTRO VOOR DEPRESSIEVE PUBERS ALTIJD! WETEN ZIJ VEEL WAT ECHTE TECHNO IS - ONNOZEL KINDERS MET ULDEREN DWAZEN KAKSTEP! IK BEN DAT SPEL HIER GRONDIG BEU! MOCHT IK HET VERSTAND HEBBEN OM MIJN RADIO OP NEN ANDEREN POST TE ZETTEN DAN WAS IK HIER AL LANG WEG! MAAR JA, AL DIE XTC-PILLEN VROEGER ... TAST EEN MENS ZIJN HERSENEN AAN. MAAR PAS OP: SCHOON TIJDEN. AMAI NIE.'

 

Enfin, geniet ervan. Of niet!

 

LEFTFIELD - RELEASE THE PRESSURE

 

LATOUR - BLUE

 

RADIOHEAD - IDIOTEQUE

 

HOT BUTTER - POPCORN


 

ROCKERS HI-FI - PUSH PUSH

 

APHEX TWIN - MILK MAN

 

RONI SIZE & REPRAZENT - BROWN PAPER BAG

 

HERBIE HANCOCK - ROCKIT

 

L.A. STYLE - JAMES BROWN IS DEAD

 

BJÖRK - BIG TIME SENSUALITY

Commentaren

Wel, over de afwezigheid van Stockhausen hebben we wel degelijk al gediscussieerd. Maar dan (wij zijn oldskoolliefhebbers) met een pint aan de toog. En of het nu al dan niet Stockhausen of Reich was de meeste invloed had op de huidige electronische muziekscene.

mooie youtubeselectie trouwens...

Gepost door: Bert - Mind Warp | 12 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.