22 september 2011 | Commentaren (0)

Pipilotti Rist: Wicked Exhibition

Pipilotti Rist, I'm a Victim of This Song, Wicked Game, coverEr is - om eerlijk te zijn - weinig dat ik aan mijn passage op Sint-Lukas (ergens aan het einde van de vorige eeuw) heb overgehouden. Er is ook weinig dat zij aan mij hebben overgehouden, dus wat dat betreft staan we quitte.

 

Maar het was heus niet all bad en één van de dingen die ik er uiteindelijk wél aan heb overgehouden, is een fascinatie voor het werk van (video)kunstenares Pipilotti Rist - in de eerste plaats omdat ik dat zo'n geile naam vond, en dan later ook omwille van de 'sexual undertow in the work of the Zurich artist that’s been there since the very beginning of her now-superstar career' - zoals Robert Ayers rond deze tijd vorig jaar opmerkte in The New York Observer. 'Sexuality, delight and mystery have always been part of her work’s allure' en hieronder staat exhibit A: één van de beste covers aller tijden van misschien wel het meest sexy nummer aller tijden: Wicked Game van Chris Isaak.

 

Welnu, van die Pipilotti loopt vanaf volgende week een overzichtstentoonstelling in de Hayward Gallery van het Southbank Centre in Londen, en het spreekt voor zich dat ik tussen dan en 8 oktober minstens één keer op de Eurostar zal zitten.

 

SOUTHBANK CENTRE

 

WICKED GAME

De commentaren zijn gesloten.