21 september 2011 | Commentaren (3)

Win Een Exemplaar Van Schakelaar 18!

switch 18, win, switch, schakelaar, studio brusselAan de redaktie van Schakelaar, Dhr. Jan Van Biesen, Mevr. Sandra De Preter, Dhr. Luc Van den Brande, Mevr. Ingrid Lieten en - ik weet niet waarom, maar ik ben er vast van overtuigd dat gij er ook weer voor iets tussenzit - Mevr. Caroline Gênnez.

 

Langs deze weg wens ik klaar en duidelijk te protesteren tegen de liedjeslijst van de nieuwe Schakelaar-verzamelaar, waar maar liefst twee Waalse 'artiesten' op staan: Vliegtuig en De Tovenaar. Het spreekt voor zich dat het hier wederom gaat om een verdoken geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië - wie dat niet inziet is van slechte wil en zou dus maar beter zwijgen. Moet het geld dan echt VOLLEDIG op? Hebben wij hen nog niet genoeg gegeven?! Ja, het is waar, ze hebben elektronische muziek mee op de kaart gezet: Telex, Front 242, Lou en de Hollywood-Bananen, om er maar een paar te noemen. Maar tijden veranderen en aan alles zijn grenzen - ja, ook aan solidariteit! Hoelang nog zullen wij onze artiesten door hen laten onderdrukken? Gans, De Sandwiches, Nethemel, Dimitri Oostende & Gelijk Mike, Zaki, Harmonie, Het Pleidooi, DAT zijn de artiesten die de openbare omroep dient te ondersteunen - teneinde tot een quotum van minimaal 85% Vlaamse muziek te komen.

 

Maar weet u wat mij nog het meest stoort: het profitariaat van die mensen! Neem nu Vliegtuig en De Tovenaar: eerst samen misbruik maken van het pad dat Vlamingen als TeveelDiskjockeys voor hen in het buitenland hebben geëffend en dan - eens ze genoeg poen hebben geschept - uit elkaar gaan om twéé keer langs de kassa te passeren. Het zijn precies dat soort mensen die zorgen voor de uitholling van onze sociale zekerheid! Pro-fi-teurs! En let op: binnen de kortste keren kopen ze met dat geld een huis in Knokke om er de grote Jean te gaan uithangen en de autochtone bevolking te verdrijven! Noteer: Knokke wordt de volgende faciliteitengemeente!

 

Dus sluis ze anders nog wat méér geld door via Sabam en andere geheime auteursrechten waar de Vlaming niets van mag weten! Goed bezig, jongens! Maar misschien mag ik van een rood bastion als de VRT niet anders verwachten? Komt de samensteller van Schakelaar niet uit Limburg? Zegt genoeg, me dunkt. Ik heb daarom besloten om tot een nationale boykot van Schakelaar 18 op te roepen - ondanks de verder sublieme liedjeslijst en de bijna onweerstaanbare drang om naar de winkel te rennen of naar iDeuntjes te peddelen. Afijn, ik bedoel uiteraard een Vlaams-nationale boykot! Meer nog: om mensen te verhinderen Schakelaar 18 te kopen (met verder onder anderen Diskjockey Vers, Zwart & Waas, Tienslang, Trommelgeluid en een waslijst muzikanten uit - ze blijven toch goed bezig - Duitsland), geef ik hier vijf numerieke exemplaren weg. Gratis, zodat Vliegtuig en De Tovenaar nul frank auteursrechten krijgen - NUL!

 

Iedereen die er één wil, stuurt een gele briefkaart met daarop zijn naam, adres en de échte oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat lijkt mij simpel genoeg.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ben Van Alboom

 

PS: Denk maar niet dat ik jullie niet weet te vinden, schoothondjes van Di Rupo!

 

PPS: De winnaars zijn intussen (29/09/11) bekend: Johan De Backer, Simon Ravelingien, Rik De Bruycker, Gert De Mecheleer en Tim De Vogel.

 

Commentaren

Waar vind ik nog een gele briefkaart?

Gepost door: Rik De Bruycker | 21 september 2011

Reageren op dit commentaar

Zal morgen eens naar de post lopen.

Gepost door: Jean-Paul Smets | 21 september 2011

Reageren op dit commentaar

Een gele mail mag ook, Rik. ;)

Gepost door: Ben Van Alboom | 21 september 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.