31 juli 2011

Why So Sad?

Het is de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post opgevallen dat de meeste modecampagnes er als de cover van Dag Allemaal beginnen uit te zien: overdreven dramatisch. Hier vind je een klein overzicht van recente modebeelden die bedoeld zijn om lelijke, dikke mensen ervan te overtuigen dat knappe, slanke mensen ook triestig kunnen zijn (wat natuurlijk totaal niet waar is, behalve misschien in die legging uit de herfst/wintercollectie van Donna Karan, want die trekt op niet veel).

 

madonnasad.jpg

It's a Pizza Box, Jim

Nooit gedacht dat iemand zo enthousiast kon doen - over een pizzadoos. #aandoenlijk

 

28 juli 2011

iGotMoney

Ik wist dat er een goede reden was nog even te wachten om een iPad te kopen. Toegegeven, ik had er niet op gerekend dat die reden zo duur zou zijn - een slordige acht miljoen dollar, om precies te zijn - maar in tegenstelling tot wat al die hippies met hun Samsung Galaxy Tab je willen doen geloven, moet je voor kwaliteit betalen. En voor zij die het écht willen weten: mijn nieuwe iPad is opgebouwd uit goud, diamanten, een schijfje rots van 75 miljoen jaar oud en een stukje dijbeen van een Tyrannosaurus Rex. Hey, waar dient dat anders nog voor?!

 

iPad-2-Gold-Back.jpg

15:15 in Fashion | Permalink | Tags: ipad, golden, gouden | |

26 juli 2011

Michel Gondry vs. Björk Part 8

Michel Gondry heeft in het verleden al een rist meesterlijke videoclips gemaakt voor Björk: Human Behaviour, Army of Me, Isobel, Hyperballad, Joga, Deadweight en Bachelorette. Die laatste dateert echter al uit 1997, dus als Gondry en Björk na veertien jaar nog eens samenwerken, letten wij extra goed op!

 

20 juli 2011

R.I.P. I Love Techno

i love techno, 2011Een mens vraagt zich – ondanks zijn drukke Gentse Feesten-programma – soms toch af wat andere mensen bezielt om jaar na jaar na jaar na jaar na jaar te mekkeren over het feit dat er te weinig techno op I Love Techno is te horen. Los van het feit dat dat een volstrekt zinloze bezigheid is, kan het toch niet zo moeilijk zijn om abstractie te maken van de letterlijke betekenis van een – since 1995 – eigennaam. Of het moet zijn dat u gelooft dat (de zanger) Meatloaf daadwerkelijk een brok fricandon is. Oké, slecht voorbeeld.

Maar serieus: zestien jaar geleden werd ‘techno’ vaak gebruikt als verzamelnaam voor all things electronic. 10 Days Off heette toen ook nog 10 Days of Techno, niettegenstaande op die eerste edities ook namen als Squarepusher en 4 Hero stonden. Zouden er toen eveneens mensen geweest zijn die daarover klaagden, of zou het toen met de oogkleppen nog redelijk goed meegevallen zijn?

Dat neemt uiteraard niet weg dat op de allereerste editie van I Love Techno daadwerkelijk enkel technonamen stonden: Jeff Mills, Richie Hawtin en Daft Punk. Maar daar kwam zeshonderd man op af, dus aan al diegene die nu al 189 jaar klagen dat het vroeger beter was: de kans dat jullie er toen bij waren, is klein. En zelfs al was je erbij: wat is de vraag dan precies? Dat er elk jaar een doorslagje van die eerste edities wordt georganiseerd? I Love Techno Classics? Boutique? Replay? The Proms Edition?

I Love Techno is in al die jaren mee blijven surfen op de golven van elektronische muziek – in al zijn facetten en genres; zoals het in die eerste jaren overigens ook Kruder & Dorfmeister en Chemical Brothers op de affiche durfde te zetten. Zeggen dat techno intussen dood is, zou sterk overdreven zijn – en sowieso komt alles terug. Maar het heeft sinds 1995 ‘concurrentie’ gekregen van een pak andere elektronische genres, en het is anno 2011 ook minder populair en toonaangevend dan een aantal van die andere genres. Dus ja, er is vandaag ook een pak minder techno op I Love Techno te horen.

Moet je de naam dan (om de zoveel jaar) veranderen? En wat zou die dan precies moeten worden? I Love Dubstep, Elektro and a Little Bit of Techno? Oké, fair enough. Maar dan zou ik gelijk nog wat andere naamsveranderingen willen introduceren, want ik kan me voorstellen dat er nog wel meer dingen zijn waar autisten sommigen het moeilijk mee hebben.

Dus!

Van Rock Werchter zou ik Vanalles Rotselaar maken, aangezien het festival zich al lang niet meer beperkt tot rockmuziek en Werchter sinds de gemeentelijke herinrichting van 1977 opging in Rotselaar.

Het Weer op vtm wordt omgedoopt in Geen Weer. Lijkt mij evident.

We schrappen ‘song’ uit Eurovisie Songfestival.

Studio Brussel heet vanaf nu voluit Studio Brussel, Vlaanderen En Als De Wind Goed Meezit Ook Nog Een Groot Stuk Van Wallonië.

Nicky Vankets wordt verplicht nieuwe visitekaartjes te laten drukken en hij mag de term ‘designer’ nooit meer gebruiken. Nee, ook niet in gesprekken – uit respect voor mensen die er echt iets van kennen/kunnen.

Knack Weekend wordt Knack Woensdag, want dat verschijnt helemaal niet in het weekend!

Every Teardrop Is a Waterfall van Coldplay krijgt een nieuwe titel: Ritmo de la noche (The Cheap Remix).

Wat er met Joke Schauvliege moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk, maar het spreekt voor zich dat noch ‘minister’, noch ‘cultuur’ op haar van toepassing is.

 

12:15 in Music | Permalink | Tags: i love techno, 2011 | |