13 juli 2011 | Commentaren (0)

Felix Van Groeningens Breakdown

felix van groeningen, the broken circle breakdown, veerle baetens, johan heldenberghVandaag alleen maar goed nieuws: vanavond gaat de tweede Angels & Ghosts-tentoonstelling open in A&Gallery (tot het einde van de Gentse Feesten) en zopas loopt hier het nieuws binnen dat Felix Van Groeningen maandag aan zijn nieuwe film begint te draaien. Maar dat wist ik jou uiteraard in maart al te vertellen - gedeeltelijk.

 

PERSBERICHT: Maandag 18 juli starten de opnames van The Broken Circle Breakdown, de langverwachte nieuwe film van Felix van Groeningen (Steve + Sky, Dagen Zonder Lief, De Helaasheid der Dingen). De hoofdrollen worden vertolkt door Johan Heldenbergh en Veerle Baetens.

Van Groeningens nieuwste film is opnieuw een samenwerking met Dirk Impens van het productiehuis Menuet. De opnames eindigen midden september.

The Broken Circle Breakdown vertelt de intense love story tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattoo shop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Water en vuur, totaal verschillend, maar toch perfect verenigbaar. De geboorte van hun dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet. Tot het noodlot keihard toeslaat en Maybelle sterft. Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost. Een verhaal gedragen door bluegrass en rauw verdriet. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

Elise wordt vertolkt door Veerle Baetens, Didier door Johan Heldenbergh. In de andere rollen herkennen we Geert Van Rampelberg, Robby Cleiren, Nell Cattrysse, Nils De Caster, Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet en Blanka Heirman. The Broken Circle Breakdown komt tot stand in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Eurimages, VMMa, het Nederlands Fonds voor de Film, Kinepolis Film Distribution (KFD), Lumière, VTM en Belgacom.

De film wordt in oktober 2012 door Kinepolis Film Distribution verdeeld.

De commentaren zijn gesloten.