05 juli 2011 | Commentaren (0)

2011: A Yacht Odyssey

yacht,dfaIk begrijp waarom Pitchfork de nieuwe plaat van Yacht 6,5/10 geeft en eraan toevoegt dat 'the duo's sense of, well, fun hasn't gone anywhere'. Maar er zijn ergere dingen in het leven dan van Pitchfork 6,5 krijgen - 6,4 bijvoorbeeld. Bovendien vind ik Pitchfork alleen maar handig, als ze het met mij eens zijn, en ik hun reputatie kan gebruiken om mijn gelijk te halen. In alle andere gevallen is Pitchfork een verzameling arrogante zakken dat denkt dat de evenaar door hun redactiekot loopt. Muzikale gestapo's, dat zijn het!

 

Nee, geef mij dan maar de L.A. Times: 'It’s not the exquisite crispness of Yacht’s bass lines that makes Shangri-La (de titel van dat nieuwe album) so appealing - though that certainly doesn’t hurt. Rather, it’s the band’s knack for giving weighty ideas the lighthearted gift of groove.' Bottom line: Shangri-La is een verdomd aanstekelijk popalbum. Punt. Nee, 't is niet nieuw. Ja, 't is volledig wat je van zowel Yacht als hun label DFA verwacht. Maar eerlijk: who fucking cares?

 

En als ze er dan ook twee uitstekende videoclips voor laten maken door de Hollandse Amerikaan Rene Daalder (één voor Utopia en één voor Dystopia (The Earth Is On Fire)), dan ben ik al helemaal verkocht.

 

De commentaren zijn gesloten.