05 juni 2011 | Commentaren (0)

The Erik Van Looy Start met The Loft

large_724486.jpgOfficiëler dan dit wordt het niet: Kinepolis Film Distribution laat in een pas binnengelopen persbericht weten dat Erik Van Looy morgenvroeg met de opnames van de Amerikaanse remake van Loft start (en dat die in het voorjaar van 2012 moet klaar zijn). Het volledige persbericht staat hieronder.

 

PERSBERICHT: Opnames The Loft van start

 

Morgenvroeg om 7 uur lokale tijd gaan in New Orleans de opnames van start van THE LOFT, de Amerikaanse remake van LOFT, de film van Bart De Pauw en Erik Van Looy die in 2008 alle Vlaamse boxoffice records verpulverde. 

De regie van THE LOFT is ook nu in handen van Erik Van Looy. Wesley Strick (CAPE FEAR) tekende voor de Amerikaanse adaptatie van het script. De mannelijke hoofdrollen worden vertolkt door Karl Urban (Vincent), James Marsden (Chris), Wentworth Miller (Luke), Eric Stonestreet (Marty) en Matthias Schoenaerts (Philip). De vrouwenrollen worden vertolkt door Rachael Taylor (Ann), Isabel Lucas (Sarah), Rhona Mitra (Allison), Valerie Cruz (Barbara), Elaine Cassidy (Ellie), Kali Rocha (Mimi) en Margarita Levieva (Vicky).

Karl Urban kennen we van de nieuwe Star Trek, James Marsden uit de X-Men films, Wentworth Miller werd het idool van veel jonge meisjes door zijn rol in Prison Break, Eric Stonestreet speelt momenteel in Bad Teacher en onze eigen Matthias Schoenaerts behoeft geen introductie. De vrouwenrollen worden vertolkt door Rachael Taylor  en Isabel Lucas (beide uit Transformers), Rhona Mitra (Underworld), Valerie Cruz (Off the Map), Elaine Cassidy (Harper’s Island), Kali Rocha (Buried) en Margarita Levieva (momenteel te zien in The Lincoln Lawyer).

De remake wordt geproduceerd door Anonymous Content en Woestijnvis en wordt in het voorjaar van 2012 in de bioscopen verwacht. Het is de eerste maal dat een Vlaamse film een Amerikaanse remake krijgt. Eerder werd van LOFT ook al een Nederlandse remake gemaakt. De remake wordt mede mogelijk gemaakt door de belgische taxshelter. Na de opnameperiode in New Orleans komt het hele team naar België voor het vervolg van de draaiperiode.

THE LOFT vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die in het grootste geheim een loft delen waar ze in alle rust hun minnaressen ontvangen. Een prima regeling tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een onbekende jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan zij alleen de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en wordt duidelijk dat ze elkaar minder goed kennen dan ze aanvankelijk dachten.

De commentaren zijn gesloten.