03 juni 2011 | Commentaren (0)

X-Women: First Class

x-men, first class, review, recensieGisterenavond naar X-Men: First Class gaan kijken en mij verrassend goed geamuseerd. Oké, ik vond Kick-Ass, de vorige film van Matthew Vaughn, ook al goed, maar ik kon me moeilijk voorstellen dat hij dit keer evenveel vrijheid zou krijgen. Naast Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides moet First Class zowat de belangrijkste reboot van het jaar worden, nadat de originele trilogie op een sisser (X-Men: The Last Stand) is uitgelopen en het wellicht bij één stompzinnige Origins-spin-off (Wolverine) zal blijven.

Blijkt echter dat Vaughn niet veel vrijheid nodig had: het scenario (over hoe de helft van de personages uit de eerste trilogie geworden zijn wie ze zijn) is bijzonder strak en sleurt er zelfs op geloofwaardige wijze de Cubacrisis bij, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat mutanten daarachter zaten. Maar dé kracht van de film zit hem zonder twijfel in de vertolkingen van mogelijk de beste cast uit de geschiedenis van de stripverfilming – op Batman Returns na welteverstaan. 

 

x-men, first class, review, recensieJames McAvoy zet de perfecte Charles Xavier neer; Michael ‘Hunger’ Fassbender is altijd briljant, zo ook als Magneto; Kevin Bacon is voortreffelijk als de (initiële) slechterik van dienst; en dan zijn er Jennifer ‘Winter’s Bone’ Lawrence en January ‘Mad Men’ Jones die als respectievelijk Mystique en Emma Frost een robbertje vechten om de titel ‘moordgriet van Altamira tot heden’. Nee, echt, X-Men: First Class is fun.

 

De commentaren zijn gesloten.