22 april 2011 | Commentaren (0)

It's Friday (the 13th)!

star wars,primeday,parody,friday,video,rebecca blackOh! My! God! Nee, serieus: 'Oh! My! God!' Ik zou het nog makkelijk veertig keer kunnen herhalen, maar ik hoop dat die twee keer voldoende zijn om mijn complete and utter shock te illustreren.

 

Let's rewind.

 

Vandaag ontdekte ik per toeval Exhibit #1 (zie onder): een Star Wars-parodie op 'that godawful Rebecca Black music video Friday; filmed in the same style and using the tune of the original song.' Niets bijzonders, om eerlijk te zijn - gewoon een geeky filmpje met een hoop lelijke mensen verkleed als Princess Leia en Darth Vader. Maar het maakte mij uiteraard nieuwsgierig naar 'that godawful Rebecca Black music video Friday'. Niet in het minst omdat ik nog nooit van Rebecca Black heb gehoord, en een hoop mensen precies veel tijd hadden gestoken in het parodiëren van een onbekend nummer.

 

Enter Exhibit #2 (zie onderder): de videoclip van Friday, een weerzinwekkend dwaas nummer van een wannabe tieneridool met een beginnende dubbele kin. Niets bijzonders, om eerlijk te zijn - er zullen altijd labels zijn die menen de nieuwe Britney Spears te hebben ontdekt. En dan viel mijn oog op de YouTube-teller: 113.125.694 views - honderd dertien miljoen honderd vijfentwintig duizend zeshonderd vierennegentig! Een cijfer dat zo hallucinant hoog is dat ik niet eens weet of ik het voluit helemaal correct gespeld heb!

 

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de clip likes en 2.269.394 dislikes heeft, wat erop kan wijzen dat een aanzienlijk deel van de wereldbevolking hem inmiddels heeft bekeken om eens goed te kunnen lachen (denk aan Itsie Bitsie Boe, maar dan op iets grotere schaal). Maar toch. 113.125.694 hits voor een filmpje dat van Frits & Freddy de Apocalypse Now van de Lage Landen maakt én voor een nummer dat nog meer stinkt dan het verzamelde (!) werk van Scala! Enfin, oordeel zelf. Ik ben nog altijd teveel in shock.

 

Exhibit #1

 

Exhibit #2

De commentaren zijn gesloten.