10 april 2011 | Commentaren (0)

Trailer Alert: Melancholia

trailer,melancholia,lars von trier,antichrist,kirsten dunst,charlotte gainsbourg

 

Net wanneer ik dacht dat Lars Von Trier nog eens een 'normale' film heeft gemaakt, ontspoort de trailer van Melancholia - de titel van zijn nieuwe worp - volledig en hoor je plots verhalen over verborgen planeten, zie je Kirsten Dunst naakt op een rots liggen en lijkt het alsof er elektrische spaghettislierten uit haar vingertoppen groeien. Op zich maakt mij dat allemaal nog niet zo heel wantrouwig - Von Trier heeft in het verleden maffere dingen gepresteerd, en laat duidelijk zijn dat ik films als Europa, Breaking the Waves, Dancer In the Dark en Dogville als meesterwerken beschouw.

 

Maar ik hou nog steeds trauma's over aan zijn vorige film Antichrist, een potsierlijk pretentieuze mix van Strindberg, Tarkovsky, Nietsche en Bergman die Von Trier kennelijk van een depressie moest verlossen door zijn publiek met een depressie op te zadelen. En kom mij nu niet vertellen dat ik het allemaal niet heb begrepen: ik denk niet dat iemand - op Bergman na - bijbelse allegorieën al ooit zo onsubtiel over het witte doek heeft uitgesmeerd!

 

Dat gezegd zijnde, Antichrist was tegelijk een cinematografische triomf en zowel Charlotte Gainsbourg als Willem Dafoe waren subliem. Dus ja, ik kijk sowieso uit naar Melancholia, dat zo goed als zeker volgende maand in Cannes in première gaat. Maar eerlijk: ik hou mijn hart vast.

 

De commentaren zijn gesloten.