03 april 2011 | Commentaren (0)

Tête de boeuf boven!

rundskop_bullhead_affiche_poster.jpgKinepolis Film Distribution laat weten dat 'de teller van het misdaaddrama Rundskop sinds de start op 2 februari ruim boven de 400.000 bezoekers staat' en dat 'de film nog steeds op 34 prints in heel Vlaanderen en Brussel speelt'. Meer nog: 'Op 13 april komt de film in diverse Waalse zalen uit, wat heel uitzonderlijk is voor een Vlaamse film. Dit valt deels te verklaren doordat een deel van het verhaal zich afspeelt in en rond Luik, en verschillende bekende Waalse acteurs in de film meespelen (waaronder Jeanne Dandoy, Philippe Grand’henri en Erico Salamone).' Dat moest natuurlijk 'onder wie' zijn, in plaats van 'waaronder', doch dit geheel terzijde.

 

'Daarenboven was ook de Franstalige pers unaniem lovend over Tête de boeuf', gaat het persbericht verder. 'Voor het eerst in de geschiedenis van het dagblad Le Soir sierde een Vlaamse film de cover van de cultuurbijlage - le Mad. Idem voor La Libre Belgique.' Jan Verheyen heeft intussen laten weten dat dat niet wil zeggen dat we nu in Vlaanderen alleen maar hoogstaande cinema mogen maken. 'Ik moet mijn huis ook nog kunnen afbetalen,' liet hij verstaan (in het geheim, maar wij hebben onze bronnen).

 

Ten slotte stond Rundskop vorige week ook nog steeds in mijn Film Top 10. 't Is te zeggen: hij staat er nog altijd in, maar ik heb deze week nog geen tijd gevonden om hem te updaten. Laat mij dat dan nu maar gewoon doen - in het kort; vanaf woensdag staat hij hier weer in vol ornaat!

 

1)    (-) The Fighter
2)    (-) Never Let Me Go
3)    (1) Black Swan
4)    (3) The King’s Speech
5)    (4) Sound of Noise
6)    (5) Die Fremde
7)    (6) The Adjustment Bureau
8)    (7) Noordzee Texas
9)    (8) The Eagle
10)  (10) Rundskop

 

De commentaren zijn gesloten.