04 april 2011 | Commentaren (0)

iView You (In 3D)

Hasbro-My3D-Goggle-for-iPhone-and-iPod-touch.jpgHasbro komt op de proppen met My3D, een soort Viewmaster voor iPhone. Eerlijk: ik dacht dat het een aprilgrap was (en ik heb er nog altijd mijn twijfels over). Maar de speelgoedfabrikant kondigde het nieuws kennelijk al een paar maanden geleden aan, dus het zal dan wel waar zijn, zeker?

 

Op de website van Hasbro staat een belachelijk enthousiast filmpje waarin uitgelegd wordt wat je allemaal met My3D kunt doen: niet veel. 'Immerse yourself in interactive 3D environments, play incredible 3D games, experience the sights of Los Angeles on an immersive 3D virtual tour. You need to see it to believe it.' Sorry, als LA verkennen zowat het op een na belangrijkste verkoopsargument is en als je in amper twee zinnen zowel 'immerse' als 'immersive' moet gebruiken, dan heb je een probleem (en nood aan een goede copywriter). Maar misschien komt daar nog verandering in, want volgens het Amerikaanse persbericht werkt Hasbro samen met 'some of the leading names in 3D entertainment including DreamWorks Animation, Sony, 20th Century Fox Home Entertainment and Warner Bros. for potential custom content and theatrical trailers.' Al voorspelt die 'potential' ook weer niet veel goeds.

 

viewmaster.jpgDat gezegd zijnde, met die vintage Viewmasters kon je ook geen klop doen. Maar wat heb ik als kind urenlang met mijn hoofd in De Efteling gezeten (of in 3D naar Michael Jackson zitten kijken)! En voor ik té persoonlijk word: My3D is sinds dit weekend verkrijgbaar bij de Amerikaanse warenhuisketen Target voor - de slechte tekens stapelen zich op - 35 dollar. Vanaf juni kun je hem in de VS ook in andere winkels kopen. Een Europese releasedatum is er (nog) niet.

 

De commentaren zijn gesloten.