07 maart 2011 | Commentaren (0)

Wie kiest Felix?

thumb.jpgAlsof Pieter Loridon nog niet genoeg medelijden opwekt, wordt hij nu ook nog langs links én rechts voorbijgestoken door Felix Van Groeningen, die op zoek is naar méérdere meisjes - 'een baby, een peuter, een kleuter en een meisje van zes'. Nu is het een feit dat minstens de helft van de vrouwelijke - Kast? Get Ready? Iemand? - deelnemers aan Wie kiest Pieter? eveneens aan die omschrijving voldoet, maar bij Felix gaat het over de feitelijke leeftijd. Bovendien heeft hij ze niet nodig voor een - we zullen beleefd blijven - deplorabele reality show, maar voor zijn nieuwe film The Broken Circle Breakdown.

 

felix4.jpgUit het persbericht: 'De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh (Compagnie Cecilia). De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Johan Heldenbergh en Veerle Baetens. De opnamen beginnen op 18 juli en nemen ongeveer 7 weken in beslag. Voor de rol van Maybelle – de filmdochter van Veerle en Johan – zijn we op zoek naar een baby, een peuter, een kleuter én een meisje van zes. Samen spelen ze Maybelle van bij haar geboorte tot ze zes wordt. De fysieke gelijkenis van de kinderen is dus belangrijk. Minstens even belangrijk is spontaneïteit en goesting! Wie zin heeft om enkele dagen door te brengen op een filmset, meldt zich aan bij castingmaybelle.menuet@gmail.com. Naast je contactgegevens, zeker ook een foto mailen!'

 

Ik heb het opgezocht en 'spontaneïteit' blijkt dus echt een woord te zijn. Meer nog: misschien is het dat wat ik bij Pieter Loridon mis.

 

Aan 'goesting' heeft de jongen in elk geval geen gebrek.

 

PS: Pieter, ik heb de woorden 'pieter', 'loridon', 'de', 'een' en 'op' alsook de foto hierboven en bij deze zelfs de volledige zin 'Een ziel leggen in wat ie creëert is z’n handelsmerk' overgenomen van www.pieterloridon.be - sorry daarvoor; ik kon het niet laten. Ik dacht ook nog iets met 'winnaar', 'persoonlijkheid' en 'karakter' te kunnen aanvangen, maar ik stootte op de grenzen van ironie. Over 'slachtoffer' heb ik nog zitten twijfelen, maar die vond ik dan weer te gemakkelijk.

De commentaren zijn gesloten.