28 februari 2011

Lady Gaga Gets Knighted (New Video)

 

lady gaga, born this way, video, nick knightNick Knight's video for Lady Gaga's Born This Way is finally here (and it looks beautiful).

The Muppets Soundsystem

 

lcd soundsystem, muppetsAls ik dit jaar (al zeker) zes dagen in New York wil zitten, dan is het van 28 maart tot 2 april, wanneer LCD Soundsystem vijf afscheidsconcerten geeft - vier in Terminal 5 met Liquid Liquid en Shit Robot en dan the big one in Madison Square Garden (waarvoor tickets op eBay op een bepaald moment voor meer dan duizend dollar gingen; met de vier extra concerten in Terminal 5 is die prijs intussen wat gezakt). LCD Soundsystem is, wat mij betreft, een van de sterkste livebands van de afgelopen tien jaar, dus ja, ik ga ze - emo alert - missen. Gelukkig is er in Brighton intussen een ijzersterke coverband opgestaan die de pijn een beetje kan verzachten.

 

27 februari 2011

And the Oscar Won't Go to ... (3)

 

oscar, parodie, the fighter, mark wahlbergVannacht worden dan de Oscars uitgereikt en weten we - eindelijk - wie er één krijgt. Wie er geen krijgt, weten we dan ook, maar van sommige regisseurs en acteurs weten we het nu al. Zoals van Christopher Nolan, van wie iedereen maar blijft zagen dat het een schande is dat hij voor Inception niet genomineerd is. Om te beginnen, is dat niet waar: Nolan is twee keer genomineerd (als scenarist en producent), en dat is meer dan een pak regisseurs kunnen zeggen. En ook: wie dit jaar wél in de categorie 'beste regisseur' genomineerd is, heeft gewoon een betere film dan Nolan gemaakt. Punt. Oké, je kan daarover discussiëren, maar 't is niet alsof een complete nitwit de nominatie van Nolan heeft gestolen - The Social Network, The King's Speech, Black Swan, The Fighter en True Grit zijn allemaal uitstekende films, en die hebben zichzelf niet geregisseerd. Inception had in dat lijstje niet misstaan (niettegenstaande ik hem zelf zwaar overschat vind), maar als er maar vijf nominaties zijn, kun je er geen zes uitdelen.

 

En als er trouwens iemand écht teleurgesteld mag zijn, dan is het Mark Wahlberg wel. Hij speelt de hoofdrol in een van de beste films van het jaar (The Fighter), doet dat uitstekend (lees: perfect ingetogen, zoals het scenario voorschrijft) en ziet dan werkelijk iedereen (lees: al zijn verrukkelijk overacterende collega's) genomineerd worden, behalve hijzelf. Meer nog: Christian Bale en Melissa Leo maken bijzonder veel kans op een Oscar voor hun rol in The Fighter! Een mens zou voor minder de wereld ervan proberen overtuigen dat The Fighter over hem gaat - 'and not you'!

 

Anders gezegd: het derde deel in de reeks Oscarparodieën (zie filmpje hierboven)!

26 februari 2011

And the Oscar Won't Go to ... (2)

 

blog_image_thevideosite.jpgTweede deel - het eerste staat hier - van mijn overzicht Oscarparodieën: The Social Network. De beste parodie (hierboven) had ik drie maanden geleden al gespot, maar intussen heb ik ook enkele fijne parodieën op die verschrikkelijke trailer (met suïcidale muziek van Scala) gevonden. Nee, serieus, als de feitelijke film een van de hoogtepunten uit de carrière van David Fincher mag genoemd worden, dan is de trailer een van de dieptepunten. Wie daar verder ook Alien³ toe rekent, mag voor mijn part voor de rest van zijn leven alléén maar muziek van Scala geserveerd te krijgen - Guantanamo Bay voor gevorderden. Enfin, hieronder dus ook nog twee parodieën op de trailer - eentje die de mosterd haalde bij de meest bekeken YouTube-filmpjes, een tweede dat de échte Facebook-beleving van de doorsnee Amerikaanse tiener etaleert.

 

Tot slot, vergeet je Oscarpronostiek niet voor zondag middernacht in te sturen (om massa's dvd's en Blu-rays te winnen)!

 

 

25 februari 2011

Ricky Gervais Hosts Oscars! #not

 

Volgens de producenten wordt de Oscaruitreiking dit jaar 'respectfully different', wat hetzelfde betekent als 'een gegarandeerd mislukte poging om cool te doen, zonder Ricky Gervais erbij te betrekken en om het even wie te beledigen, behalve Ricky Gervais zelf misschien, want die heeft erom gevraagd, de smeerlap'. De kans lijkt mij zelfs redelijk groot dat ze de green card van Gervais tot minstens eind deze maand hebben ingetrokken - om te vermijden dat hij op minder dan vijftien kilometer afstand van het Kodak Theatre komt.

 

issue-8-cover-2011-a-p.jpgGelukkig heeft dat Gervais er niet van weerhouden om op zijn blog een Oscar-speech te schrijven voor de twee hosts: James Franco en Anne Hathaway. De beste stukken:

 

James Franco: 'You probably know me from 127 Hours where I play a man trapped in an enclosed space who decides he would rather cut his own arm off than stay where he was. Now that sounds "way out" but wait till half way through this fucking ceremony and you'll start to identify with him.'

 

James Franco: 'It's a daunting task hosting The Oscars but we're not alone. Presenting awards tonight will be a string of Hollywood legends and some other actors who have a film out in March or April.'

 

James Franco: 'You know Ricky Gervais used to be bulimic.'

 

Anne Hathaway: 'Really?'

 

James Franco: 'Yes. He'd often gorge himself for hours with cheese and cakes.'

 

Anne Hathaway: 'And then vomit right?'

 

James Franco: 'No, he left that bit out.'

 

Maar dus over die veranderingen: Hollywood Reporter heeft de acht belangrijkste op een rijtje gezet - met de acht mominees stevig op één. Què?! Kort samengevat: de Academy heeft aan acht moeders van genomineerden (en de grootmoeder van James Franco) gevraagd om tijdens de uitzending te tweeten. Eerlijk? Kanye West: ja. Perez Hilton: ja. 50 Cent: 'Man I had a dream last night. I got raped by this fine ass girl. I said stop, she said shut up. you can take it and kept sucking. Lol.' Anders gezegd: hell, yeah! Maar acht mominees?! I do not think so.

 

Soit, het filmpje met Anne Hathaway hieronder gaat dan toch een zéér klein béétje in de richting van 50 Cent - voor de leek: ze 'rapt' een nummer van Wreckx-n-Effect - en anders is er nog altijd mijn (en jouw) Oscarpronostiek om de nacht spannend te houden en massa's prijzen te winnen! Oh, en voor wie zondag niet kan kijken (omdat hij maandag moet gaan werken): hierboven staat alvast een samenvatting van de show!

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende