07 februari 2011 | Commentaren (0)

Sire, er zijn nog 2 Belgen

 

2 belgen, lena, stijn, b-kant

Ik was het bijna uit het oog verloren (vakantie, 2ManyE-Mails, delete button), maar kennelijk werkt STIJN dezer dagen aan nieuwe materiaal met 2 Belgen - terecht compleet onbekend van de originele versie van het nummer Lena, maar eveneens terecht wereldbekend van de remix ervan (zie hierboven).

 

Hoe ik dat weet? Omdat Sven Mes van B-Kant het op Facebook heeft gezegd en omdat Facebook tegenwoordig minstens even betrouwbaar is als Wikipedia (lees: meer dan Data Driven, véél meer dan Belga, een beetje minder dan Het Belang van Limburg en véél minder dan de Twitter van Kanye West). Some Kind of Madness, de eerste single van die samenwerking tussen STIJN en 2 Belgen, zou bovendien deze zomer uitkomen op B-Kant Records, dus laat ik er voor het gemak - bronnen checken is vermoeiend en passé - van uitgaan dat Sven het dan wel zal weten, zeker?

 

En anders was dit (overigens heuglijk nieuws) gewoon een goed excuus om eens iets over B-Kant te schrijven - een opmerkelijk collectief van vinyljunkies (onder leiding van Sven Mes, Mauro Pawlowski en Jozef Stultjens) dat met een paar pick-ups het land rondreist om feestjes te bouwen met de B-kantjes van al dan niet obscure 45-toerenplaten. Of zoals ze zelf de wannabe William Shatner in u en mij proberen overtuigen: 'Bedoeling is om die maffe of obscuurdere flipsides, verborgen pareltjes of onuitgebracht materiaal, lost tracks of white labels uit de platencollectie te graaien en op te leggen. Uiteraard met het oog op de dansvloer, zonder daarbij een bepaalde tijd of muziekstijl te viseren.'

 

Het enige jammere is dat er voorlopig geen nieuwe B-Kant Party's op de website van het collectief staan aangekondigd, maar daar komt hopelijk deze zomer verandering in. Al was het maar omdat een nieuw nummer van 2 Belgen een releaseparty verdient.

 

De commentaren zijn gesloten.