19 januari 2011 | Commentaren (0)

Trailer Alert: Perfect Sense

 

In afwachting van het einde van de griep (en mijn wekelijkse Film Top Tien): a little something om aan te geven dat ik nog leef (en intussen een paar nieuwe HBO-series ontdekt heb, doch meer daarover later, na de griep).

 

Zopas ook de trailer van Perfect Sense ontdekt, de nieuwe film van David McKenzie, wiens vorige films ik hooguit oké (Young Adam), weinig memorabel (Hallam Foe) of ronduit slecht (Spread) vond. Maar er is iets aan de trailer van Perfect Sense dat mij aanspreekt, los van het feit dat hoe langer ik ernaar kijk, hoe minder ik ervan begrijp. Dat laatste baart mij weliswaar ook enigszins zorgen: ik wil nog wel geloven dat een mix van een - ik ga nu even louter op de trailer af - magisch-realistische romance, ziekte-van-de-week-drama, corporate thriller en Komen eten een goede film kan opleveren, maar ruim dertig jaar ervaring leert mij dat die kans erg klein is.

 

eva-green_27.jpgOok geen goed teken: Perfect Sense gaat volgende week in première op het Sundance Film Festival, dat ooit bekendstond om zijn toonaangevende selectie independent films, maar tegenwoordig vooral another excuse to party voor de Paris Hiltons van deze wereld is. Niet dat er daarmee geen goede films meer op het programma staan, maar door steeds meer grote namen en pseudo-independent films aan te trekken, is het ook steeds moeilijker geworden om het kaf van het koren te scheiden. Zeer concreet: de komst van hoofdrolspelers Ewan McGregor en Eva Green naar de after party is voldoende om Perfect Sense in de selectie van Sundance te krijgen. Is het niet in de officiële competitie dan wel in de sectie 'premieres'.

 

Maar goed, er is dus wel degelijk 'iets' wat mij in de trailer van de film aanspreekt. Een hint? Het begint met 'e' en het eindigt op 'reen' - drie keer raden.

De commentaren zijn gesloten.