16 januari 2011 | Commentaren (0)

Snow White Uncensored!

disneyseks.jpg

 

Ik blijf het opmerkelijk vinden dat een van de meest puriteinse westerse landen een seksmuseum heeft. Toegegeven, het ligt in New York, en New York is eigenlijk een Europese enclave. Maar toch. Ik herinner me dat ik er was, toen het museum acht jaar geleden openging. Het zou zelfs kunnen dat het voor de dvd-release van Moulin Rouge! was - een nogal exclusieve junket waar elke journalist zijn eigen courtisane kreeg toegewezen. En nee, vraag mij niet meer hoe die van mij heette. Ik weet alleen nog dat ze buitengewoon knap en 'actually a dancer' was 'so I'm really just doing this for the money' - precies wat ik toen dacht.

 

Soit, om maar te zeggen dat ik toen het perfecte excuus had om het museum te bezoeken, of je zou ook kunnen redeneren dat dat teveel van het goede zou geweest zijn. Maar eerlijk: ik denk dat ik het idee van een seksmuseum altijd een beetje flauw heb gevonden. Ook: de interessantste zinnenprikkelende kunst heeft een 'normale' omgeving nodig om tot haar recht te komen, vind ik. Hang of zet de viriele appreciatie van Jeff Koons voor zijn ex-lief La Ciccolina in een seksmuseum en het werk verliest de helft van zijn appeal - coitus interruptus comes to mind. Hang het daarentegen in het Museum of Modern Art of in een gerenommeerde galerij en je krijgt telkens weer boeiende reacties, zoals deze recente review van de (mijns inziens puike) Made In Heaven-reeks van Koons in The New York Times.

 

marge-simpson-playboy-cover-november-2009.jpgNog geen idee of ik dit voorjaar in New York geraak, maar stel dat het zo is, dan zou ik heel misschien alsnog het Museum of Sex durven aandoen. Niet zozeer omwille van de tentoonstelling Rubbers (The Life, History and Struggle of the Condom), ook al klinkt die best spannend. Maar omwille van de expo Comics Stripped: 'In showcasing the coquettish to the most sexually explicit dirty drawings, Comics Stripped will examine the history and cultural significance of the images, icons and illustrators that have entertained and educated (as well as equally misinformed) on the basics of sex and created a realm of sexual fantasy unlimited by the constraints of reality for generations.' Anders gezegd: pikante striptekeningen - van een naakte Marge op de cover van Playboy tot een muurgrote print van deze legendarische pornoparodie op Disney-cartoons uit 1967!En als jullie mij nu willen excuseren; ik ga verder uitzieken, yoghurt eten en mijn nieuwe 3D-TV testen. Bring on the Dafalgan!

De commentaren zijn gesloten.