31 december 2010

Bye 2010. Bye Alexander McQueen.

 

Ik heb geen zin om 2010 op een droevige noot af te sluiten, maar ik vond het alleen maar - for lack of a better word - toepasselijk om van Nick Knights eerbetoon aan Alexander McQueen mijn laatste blogpost van het jaar te maken. McQueen was ontegensprekelijk een van de grootste modeontwerpers van zijn generatie - volgens sommigen dé grootste. Zelf kan ik me moeilijk inbeelden hoe de voorbije vijftien jaar er zonder hem zouden hebben uitgezien: zijn ster stond zo hoog aan de nachthemel dat werkelijk niemand er naast kon kijken (en iedereen er onvermijdelijk iets van heeft gestolen). Zeggen dat ik hem zal missen, klinkt zo melodramatisch - ik heb hem nooit geïnterviewd, laat staan dat ik hem kende. Maar een collectie van Alexander McQueen was iets om naar uit te kijken, en dat kan nu niet meer. RIP, Alexander McQueen.

 

alexander_mcqueens_death_ruled_suicide.jpg

16:11 in Fashion, Film, Videos | Permalink | Tags: alexander mcqueen | |

Cadeautips 2.011

tumblr_ldjuvq7BGi1qctkcl.jpgIk besef dat ik er een beetje laat mee ben, maar een mens moet websites als WhyDidYouBuyMeThat ook iets gunnen. Los daarvan, hoe oud je ook bent, de kans dat de bomma de komende dagen - overdreven onopgemerkt, werkelijk niemand heeft het gezien - een enveloppe in je handen stopt (met geld waar je niet onmiddellijk een bestemming voor hebt), is bijzonder groot.

 

 

 

Daarom en - voor ik hier van sluikreclame word beschuldigd - énkel daarom geef ik hieronder vier uitstekende shop/cadeautips mee.

 

1. I/OBJECT

 

DOIY_NEWSTALGIC_POLA.jpg

 

De opmerkelijkste nieuwe concept store van het najaar staat voor één keer niet in Parijs, Londen of Tokio, maar online. In de traditie van het, euh, concept vind je op I/OBJECT niets dat ook maar een beetje ooit ergens van pas kan komen. De übergay trendjunkie in u zal nu onmiddellijk protesteren en zeggen dat een leven zonder 3D Newstalgic-Pola Fotokader ondraaglijk is - wat zeg ik: ondenkbaar! - en het is wellicht een feit dat geheugentraining nooit kwaad kan. Maar laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal geld teveel en nu er geen Music For Life meer is, weten we niet aan wat we het allemaal moeten uitgeven. Oké, de boiler is aan vervanging toe, de dakgoot lekt en ik moet dringend vier nieuwe autobanden laten steken, maar dat zijn allemaal zo'n saaie, nutteloze dingen. Dan liever die houten LED klok, mijn 37ste paar Happy Socks, de derrière van een olifant en een kookboek vol onmogelijke recepten.

 

2. World of Objects

 

LTD+Tee+-+Jean-Michel+Basquiat+T-Shirt+&+Art+Print+Box+Set+by+David+Flores.jpg

 

Credit where credit is due: World of Objects (WOO, voor de vrienden) bestaat al iets langer dan I/OBJECT én ze hebben nog zottere dingen, zoals bokalen met vuilnis uit New York. Maar doe geen moeite: die zijn uitverkocht. En ja, ik geef het toe: ik wist dit jaar écht niet wat kopen. Gelukkig zijn er nog voldoende Lego-strikjes, belachelijk coole horloges, houten gorilla's, postkaarten van Terry Richardson en limited edition Jean-Michel Basquiat by David Flores T-shirts in stock.

 

3. Playboy Cover To Cover Hard Drive

 

hd_Openingpage.jpg

 

Nadat Rolling Stone twee jaar geleden zijn volledig archief op dvd brandde, heeft Playboy nu hetzelfde gedaan met zijn archief - op een harde schijf. De Playboy Cover To Cover Hard Drive kost zo'n driehonderd dollar - wat in euro twee keer niets is omdat de dollar nog altijd gelijk tred houdt met de munteenheid van Centraal-Afrika - en bevat ALLE spraakmakende interviews van 1953 tot nu. Elke prangende vraag, elke hermeneutische ontboezeming, zélfs de alles onthullende reportages en de als het ware documentaireachtige fotoreeksen die de essentie van de mens blootleggen, ze staan ALLEMAAL op deze harde schijf. En wat meer is: er is nog 250 GB vrij om er je eigen essayarchief aan toe te voegen.

 

4. Kadolala

 

 

Het is mij ten slotte niet helemaal duidelijk welk businessplan er achter Kadolala schuilgaat en ik zou begot niet weten waarom de winkel van Acht.tv iemand met een cadeaucheque van Music Hall wil opzadelen (tenzij ze daarmee op een ereplaats op WhyDidYouBuyMeThat hopen). Maar de manier van aanprijzen spreekt mij enorm aan en dat boek La Maîtresse du Pirate schijnt een must read te zijn. Althans, dat heb ik mij laten vertellen.

30 december 2010

ViBRAtor

 

Top_Charming__Da_Zhi_Bao__Breast_Beatifying_Set.jpgHet was mij eerst niet echt duidelijk dat hier een borstvergrotingstechniek wordt aangeprezen, maar ik werd dan ook constant afgeleid. Zeer vervelend.

23:57 in Videos, Whatever | Permalink | | |

29 december 2010

Japanners

01:46 in Art, Whatever | Permalink | | |

28 december 2010

China Licht Op (Letterlijk)

RTXW0DC.jpg

 

Eerlijk: ik had nog nooit van het Harbin International Ice and Snow Festival gehoord, maar ik kijk vol spanning uit naar het verslag van Tom Van de Weghe. Uiteindelijk moet het niet altijd over mensenrechten gaan. Die Chinezen zijn ook maar mensen.

 

ice1.jpg

 

ice2.jpg

 

ice3.jpg

15:33 in Art, Photos, Travel | Permalink | Tags: harbin | |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende