31 december 2010 | Commentaren (0)

Cadeautips 2.011

tumblr_ldjuvq7BGi1qctkcl.jpgIk besef dat ik er een beetje laat mee ben, maar een mens moet websites als WhyDidYouBuyMeThat ook iets gunnen. Los daarvan, hoe oud je ook bent, de kans dat de bomma de komende dagen - overdreven onopgemerkt, werkelijk niemand heeft het gezien - een enveloppe in je handen stopt (met geld waar je niet onmiddellijk een bestemming voor hebt), is bijzonder groot.

 

 

 

Daarom en - voor ik hier van sluikreclame word beschuldigd - énkel daarom geef ik hieronder vier uitstekende shop/cadeautips mee.

 

1. I/OBJECT

 

DOIY_NEWSTALGIC_POLA.jpg

 

De opmerkelijkste nieuwe concept store van het najaar staat voor één keer niet in Parijs, Londen of Tokio, maar online. In de traditie van het, euh, concept vind je op I/OBJECT niets dat ook maar een beetje ooit ergens van pas kan komen. De übergay trendjunkie in u zal nu onmiddellijk protesteren en zeggen dat een leven zonder 3D Newstalgic-Pola Fotokader ondraaglijk is - wat zeg ik: ondenkbaar! - en het is wellicht een feit dat geheugentraining nooit kwaad kan. Maar laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal geld teveel en nu er geen Music For Life meer is, weten we niet aan wat we het allemaal moeten uitgeven. Oké, de boiler is aan vervanging toe, de dakgoot lekt en ik moet dringend vier nieuwe autobanden laten steken, maar dat zijn allemaal zo'n saaie, nutteloze dingen. Dan liever die houten LED klok, mijn 37ste paar Happy Socks, de derrière van een olifant en een kookboek vol onmogelijke recepten.

 

2. World of Objects

 

LTD+Tee+-+Jean-Michel+Basquiat+T-Shirt+&+Art+Print+Box+Set+by+David+Flores.jpg

 

Credit where credit is due: World of Objects (WOO, voor de vrienden) bestaat al iets langer dan I/OBJECT én ze hebben nog zottere dingen, zoals bokalen met vuilnis uit New York. Maar doe geen moeite: die zijn uitverkocht. En ja, ik geef het toe: ik wist dit jaar écht niet wat kopen. Gelukkig zijn er nog voldoende Lego-strikjes, belachelijk coole horloges, houten gorilla's, postkaarten van Terry Richardson en limited edition Jean-Michel Basquiat by David Flores T-shirts in stock.

 

3. Playboy Cover To Cover Hard Drive

 

hd_Openingpage.jpg

 

Nadat Rolling Stone twee jaar geleden zijn volledig archief op dvd brandde, heeft Playboy nu hetzelfde gedaan met zijn archief - op een harde schijf. De Playboy Cover To Cover Hard Drive kost zo'n driehonderd dollar - wat in euro twee keer niets is omdat de dollar nog altijd gelijk tred houdt met de munteenheid van Centraal-Afrika - en bevat ALLE spraakmakende interviews van 1953 tot nu. Elke prangende vraag, elke hermeneutische ontboezeming, zélfs de alles onthullende reportages en de als het ware documentaireachtige fotoreeksen die de essentie van de mens blootleggen, ze staan ALLEMAAL op deze harde schijf. En wat meer is: er is nog 250 GB vrij om er je eigen essayarchief aan toe te voegen.

 

4. Kadolala

 

 

Het is mij ten slotte niet helemaal duidelijk welk businessplan er achter Kadolala schuilgaat en ik zou begot niet weten waarom de winkel van Acht.tv iemand met een cadeaucheque van Music Hall wil opzadelen (tenzij ze daarmee op een ereplaats op WhyDidYouBuyMeThat hopen). Maar de manier van aanprijzen spreekt mij enorm aan en dat boek La Maîtresse du Pirate schijnt een must read te zijn. Althans, dat heb ik mij laten vertellen.

De commentaren zijn gesloten.