18 november 2010 | Commentaren (0)

Het Grote Ongeduld Online

 

bento.jpgGisterenavond opnieuw Het Grote Ongeduld gepresenteerd, en ook dit jaar best wat aardige kortfilms gezien. Om eerlijk te zijn: geen enkele liet een verpletterende indruk na, maar er zat evenmin een film tussen (de genomineerden) die ik niet op zijn minst 'oké' vond. De beste? Het is - bij gebrek aan een echte uitschieter - wat moeilijk kiezen, dus laat ik het houden op het verdict van de Canvas-jury: Bento Monogatari van Pieter Dirkx, die tekent voor een enigszins surrealistisch portret van een disfunctioneel koppel (dat nog een flink pak creepier en over the top Japans had mogen zijn, maar makkelijk een halfuur boeit). Minder ambitieus, maar raak in scène gezet en emotioneel minstens even raak getypeerd, was Marie van Jozefien Scheepers (met een opnieuw uitstekende Charlotte Vandermeersch).

 

De korte animatiefilms vond ik - hoe verschillend ook - redelijk aan elkaar gewaagd. Maar als ik er dan toch een volgorde aan moet geven: 1) Earth Bound van Ariane Lenaerts 2) Mouse For Sale van Wouter Bongaerts 3) The Craving of the Scarecrow van Nathalie Bruyer. Ze zijn echter allemaal zo kort dat je ze evengoed ook allemaal een kans kan geven op de vreemdsoortige player van Het Grote Ongeduld waar niet alleen alle korte animatiefilms, maar ook alle korte fictiefilms en documentaires integraal op te bekijken zijn. Je kan ze bovendien ook allemaal bekijken via iPhone en iPad (en naar het schijnt ook via iPod, voor wie nog met zijn gedachten in het jaar 2007 zit).

 

Trouwens, als ik nog één tip mag geven: ik vond de Franstalige inzending Pour toi je ferai bataille van Rachel Lang eveneens zeer straf.

De commentaren zijn gesloten.