07 november 2010 | Commentaren (0)

MTV EMA Predictions

 

Vanavond vindt in Madrid de minst relevante award ceremony van het jaar plaats: de MTV Europe Music Awards - bekend om zijn ... euh, geef mij vijf minuten ... Schimmige link met zowel videoclips (er is één clipcategorie) als Europa (tachtig procent van de genomineerde artiesten zijn Amerikanen)? Ongewenste gastoptredens van Kanye West (in het volle besef dat hij daar in de VS eveneens een patent op heeft, dus zo bijzonder is dat nu ook weer niet)? Rommelige regie en schrijnend gebrek aan goede grappen (behalve in dat ene jaar dat Borat de show presenteerde en hij Madonna een travestiet noemde; dat was grappig)? Totale desinteresse van de winnende artiesten ('Thank you for my, er, wait, what is this ugly thing again?')? Opzienbarende lijst van masters of ceremony, met Jean-Paul Gaultier, Christina Aguilera, Xzibit en - coming right up - Eva Longoria als voorlopige hoogtepunten? Begrijp mij niet verkeerd: Desperate Housewives is de max. Maar was Kim Kardashian bezet?

 

Gelukkig kent élke award show ook zijn (al dan niet ongewild) plezante momenten. Zoals vorig jaar, toen Tokio Hotel met de EMA voor beste groep aan de haal ging - gieren was dat. Of toen in datzelfde jaar maNga de EMA voor beste Europese act kreeg. Zegt u niets? Maar enfin! Ze wonnen dit jaar ei zo na het - I kid you not - Eurovisiesongfestival! Nee, laat dit duidelijk zijn: met de MTV Europe Music Awards valt niet te spotten!

 

Lady+GaGa+whutsgood.jpgDaarom staat hieronder mijn pronostiek voor vanavond. In hoeverre die klopt, zal ik morgen wel lezen in de Vlaamse kwaliteitskranten - ik denk dat ik vanavond rustig verder naar het eerste seizoen van Bored to Death ga bekijken; meer daarover later. Oh, en het overzicht van alle genomineerden vind je op deredactie.be! Om maar te zeggen hoe belangrijk de MTV Europe Music Awards niet zijn.

 

BEST SONG

Het wordt Lady Gaga - Bad Romance.

Het zou moeten zijn Rihanna - Rude Boy

 

BEST LIVE ACT

Het wordt Kings of Leon.

Het zou moeten zijn Kings of Leon.

 

BEST POP

Het wordt Lady Gaga.

Het zou moeten zijn Lady Gaga.

 

BEST NEW ACT

Het wordt Ke$ha.

Het zou moeten zijn Plan B.

 

BEST FEMALE

Het wordt Rihanna.

Het zou moeten zijn Lady Gaga.

 

BEST MALE

Het wordt Justin Bieber.

Het zou moeten zijn Kanye West.

 

BEST HIP-HOP

Het wordt Eminem.

Het zou moeten zijn Kanye West.

 

BEST ROCK

Het wordt 30 Seconds To Mars.

Het zou moeten zijn Ozzy Osbourne, tiens!

 

BEST ALTERNATIVE

Het wordt Gorillaz.

Het zou moeten zijn Gorillaz.

 

BEST VIDEO

Het wordt Lady Gaga - Telephone.

Het zou moeten zijn Lady Gaga - Telephone.

 

BEST PUSH ACT

Het wordt B.o.B.

Het zou moeten zijn The Drums.

 

BEST WORLD STAGE PERFORMANCE

Het wordt Tokio Hotel.

Het zou moeten zijn Gorillaz.

 

BEST EUROPEAN ACT

Het wordt Dima Bilan.

Het zou moeten zijn Who Seriously Gives a Fuck.

 

De commentaren zijn gesloten.