31 oktober 2010

iPhone Lipps

 

cassius.jpgAlweer een reden waarom iPhone zoveel cooler is dan BlackBerry en - Hoe heet die Aldi-versie van Google ook weer? - Android. Los van het feit dat je de beelden/lippen uit de nieuwe videoclip van Cassius ook op je iPhone kan downloaden, en die 8291 andere redenen uiteraard, waaronder het feit dat iPhone-gebruikers meer seks hebben dan wie ook.

30 oktober 2010

A New Breed of Nerds

geek.jpgIk vraag mij af welke nerd ik ben, en of ik eigenlijk wel achttien dollar wil uitgeven aan een T-shirt waarvan ik niet honderd procent zeker ben of hij mij wel zal passen. Waarmee ik eigenlijk een - in mijn geval - existentiële vraag heb aangeraakt: hoe doe je dat, online voor kleren shoppen? Ik bedoel maar: van de ene T-shirt heb ik een small, van de andere een medium; en ik heb schoenen maat 42 en schoenen maat 43,5. Shit, ben ik nu - aangezien ik mij dit soort vragen stel - een fashion nerd? Oh, maar wacht: die staat hierboven niet tussen. Safe.

16:41 in Art, Fashion, Whatever | Permalink | Tags: nerds | |

29 oktober 2010

Humping Harmony Korine

 

Voor de ene is Harmony Korine een genie, voor de andere is hij een charlatan. Ik ben nooit helemaal zeker geweest: zijn scenario voor Larry Clarks Kids is een klassieker, zijn regiedebuut Gummo is ontegensprekelijk een straffe film, Julien Donkey-Boy valt onder de noemer 'interessant', Mister Lonely vond ik slaapverwekkend pretentieus - en ik gebruik dat woord niet vaak - en deze maand wordt in de Beursschouwburg het documentaireachtige Trash Humpers vertoond.

 

trash.jpgOp het eerste gezicht - ik heb hem zelf nog niet gezien - is Trash Humpers de cinefiele versie van Benidorm Bastards. Volgens betrouwbare bronnen bij de Beursschouwburg is het in de eerste plaats 'een ode aan cinematografisch vandalisme en een aanklacht op Amerika's hedendaagse botheid, obsceniteit, grofheid en onhebbelijkheid. Korine wil in zijn film op alle vlak de schoonheid van destructie laten zien. De titel alludeert op een triootje gestoorde paria's dat zich onder meer seksueel vergrijpt aan vuilnisbakken. Een veelbesproken, verontrustende film die nu reeds door vele filmtheoretici en -critici omschreven wordt als een uniek rebellerend experiment en een ijkpunt in hedendaagse subversieve cinema.'

 

Ik ben nog altijd niet compleet mee met wat ik er nu eigenlijk van moet verwachten, maar het is te hopen dat ik er na woensdag 17 november (wanneer hij in de Beursschouwburg wordt vertoond) iets zinnigers over kan zeggen dan over Mister Lonely. Of anders zie ik hem later wel op dvd - hij wordt verdeeld door Warp Films.

11:41 in Art, Film | Permalink | Tags: trash humpers, harmony korine | |

Katy's On Fire

 

katyperry.jpgEigenlijk is er tegenwoordig maar één ding jammer aan Katy Perry: ze is getrouwd met Russell Brand. Oké, oké, ze heeft een wat dwaze blik, maar ze maakt tegelijk ook zo van die onweerstaanbare kauwgompop én er komt nu ook al vuurwerk uit haar t***en (getuige haar nieuwe clip hierboven)! Dat laatste heeft ze uiteraard afgekeken van Princess Gaga, maar 'beter stelen van royalty dan in de Lidl aan de kassa gaan zitten', zeg ik altijd.

09:24 in Music, Videos | Permalink | Tags: katy perry | |

28 oktober 2010

Movie For Life 2010: Tron Legacy

 

Het heeft enige moeite gekost om de afgelopen weken de lippen stijf op elkaar te houden - vooral omdat er op het net elke dag wel ‘iets’ over de film opdook: leuke gadgets (courtesy of the boys with toys at EMI), een profetische parodie, een nieuw nummer van Daft Punk (dat achteraf fake bleek te zijn, en dan toch weer niet), en zo kunnen we nog wel een paar roddels, trailers, songs, filmpjes, foto's, enzovoort doorgaan. Bottom line: vergeet The Tourist, Burlesque, de Hollandse remake van Loft, Mega Mindy en het zwarte kristal, Harry Potter 7 Part 2B, ... Tron Legacy is dé film waar iedereen de komende maanden naar uitkijkt!

 

tron-legacy-poster.jpgBij ons komt de film pas op 26 januari in de zalen, maar van 18 tot 23 december kun je hem elke avond in een andere Kinepolis-bioscoop bekijken in (zwaar exclusieve) avant-première, want Tron Legacy is de Movie For Life 2010! Concreet: tickets voor de 3D-voorstellingen zullen 15 euro kosten en dat geld gaat INTEGRAAL naar Music For Life. De voorverkoop start echter pas op 1 december via de website van Kinepolis, dus nog even geduld.

 

Tot die tijd kun je alvast op de Facebook van Movie For Life en Tron Legacy terecht voor de laatste nieuwtjes, trailers, foto's, reviews én info over de MFL-voorverkoop. En bijkomend voordeel van nog even te moeten wachten: zo heb je nog voldoende tijd om het baanbrekende origineel van Steven Lisberger uit 1982 (opnieuw) te zien - doen!

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende