29 oktober 2010 | Commentaren (0)

Humping Harmony Korine

 

Voor de ene is Harmony Korine een genie, voor de andere is hij een charlatan. Ik ben nooit helemaal zeker geweest: zijn scenario voor Larry Clarks Kids is een klassieker, zijn regiedebuut Gummo is ontegensprekelijk een straffe film, Julien Donkey-Boy valt onder de noemer 'interessant', Mister Lonely vond ik slaapverwekkend pretentieus - en ik gebruik dat woord niet vaak - en deze maand wordt in de Beursschouwburg het documentaireachtige Trash Humpers vertoond.

 

trash.jpgOp het eerste gezicht - ik heb hem zelf nog niet gezien - is Trash Humpers de cinefiele versie van Benidorm Bastards. Volgens betrouwbare bronnen bij de Beursschouwburg is het in de eerste plaats 'een ode aan cinematografisch vandalisme en een aanklacht op Amerika's hedendaagse botheid, obsceniteit, grofheid en onhebbelijkheid. Korine wil in zijn film op alle vlak de schoonheid van destructie laten zien. De titel alludeert op een triootje gestoorde paria's dat zich onder meer seksueel vergrijpt aan vuilnisbakken. Een veelbesproken, verontrustende film die nu reeds door vele filmtheoretici en -critici omschreven wordt als een uniek rebellerend experiment en een ijkpunt in hedendaagse subversieve cinema.'

 

Ik ben nog altijd niet compleet mee met wat ik er nu eigenlijk van moet verwachten, maar het is te hopen dat ik er na woensdag 17 november (wanneer hij in de Beursschouwburg wordt vertoond) iets zinnigers over kan zeggen dan over Mister Lonely. Of anders zie ik hem later wel op dvd - hij wordt verdeeld door Warp Films.

De commentaren zijn gesloten.