19 oktober 2010 | Commentaren (0)

I Don't Like Aids

lana1.jpgHoewel ik strikt genomen nooit iets heb 'ontworpen', leek dat hooguit een technicality, toen ze mij vroegen of ik geen foto wou veilen ten voordele van Designers Against Aids. De gevolgen van de ziekte liggen mij na aan het hart, en het heeft mij altijd mateloos geërgerd dat werkelijk élke grote benefietactie de afgelopen twintig jaar om de ziekte heen danste, als was erover spreken al voldoende om het zelf te krijgen. Echt, op een bepaald moment dacht ik dat acties als Levenslijn nog eerder ziektes zouden beginnen uitvinden dan dat ze ooit een geldinzameling voor aids-patiënten zouden organiseren.

 

Zou het kunnen dat aids niet sexy genoeg is voor Vlaanderen? Of is de ziekte misschien té sexy? En de verontwaardiging over de uitspraken van een religieuze zot (Leonard) zal ongetwijfeld oprecht zijn, maar ik heb soms schrik dat die verontwaardiging meer een gevolg is van een aversie tegen de katholieke kerk dan van een uitspraak als 'ze hebben het zelf gezocht' - een sentiment dat, vrees ik, nog altijd bij heel wat Vlamingen leeft. Anders had iemand hier tien, vijftien, twintig jaar geleden toch al een benefietactie op poten gezet, toch?

 

DAA-JRHU.jpgMusic for Life neemt dit jaar als eerste grote benefietactie het woord 'aids' in de mond, en eind deze maand brengt uitgeverij Ludion het boek Designers Against Aids - The First Decade uit, met foto's van onder meer mijn angels & ghosts-collega Wouter Van Vaerenbergh, Sigur Ros-hoffotograaf Eva Vermandel, portretvirtuoos Piet Goethals, mezelf en - ja, kijk - Bill & Tom Kaulitz van Tokio Hotel. De meeste foto's, waaronder die (blauwe hierboven) van mij, worden op 29 oktober bovendien geveild in Campo & Campo, waar die (blauwe hierboven) van mij eigenlijk ook al had moeten hangen ... Mocht ik hem reeds hebben binnengestoken. Maar geen nood: ik ga er vandaag langs om hem persoonlijk te overhandigen - 50 x 50 cm; unieke én gloednieuwe print; je kan er nu al een bod op uitbrengen! :)

De commentaren zijn gesloten.