15 oktober 2010 | Commentaren (3)

Burning Rubber

 

Op de website van Knack Focus kun je lezen naar welke films je - volgens mijn geenszins bescheiden mening - zéker moet gaan kijken op het filmfestival van Gent, zoals Rubber van Quentin Dupieux (aka Mr. Oizo). Maar lijstjes raken snel gedateerd; zeker op een festival dat aan tweehonderd kilometer per uur voorbij mijn netvliezen scheurt. Anders gezegd: ik heb intussen nog een paar films gezien die evenmin in mijn tip vijf zouden misstaan, waaronder Potiche (François Ozon) en Home for Christmas (Bent Hamer). De eerste is een vrolijke hommage aan foute Franse (televisie)films uit de jaren '70, de tweede is een ontroerende (anti)kerstfilm over mensen die vooral geen kalkoen aansnijden. Check de trailers hieronder!

 

POTICHE

 

 

HOME FOR CHRISTMAS

 

Commentaren

Beste Ben, het is vrij politiek correct om anti-helden, anti-kerstfilms te prijzen en anti-te zijn tout court. Maar staat u er ooit bij stil dat uw mening maar een mening is. Dat een gerecht niet staat op valt met de zoutzucht of aversie van zoet van de eerste de beste eter. U bent thuis in filmland. Ja. Daarom nu net is uw mening niet altijd een goede wegwijzer voor de modale bioscoop bezoeker, want films worden (best) niet gemaakt voor de filmincrowd. Wat er bvb zo hallucinant is aan Smoorverliefd, is wellicht dat het zwaar verteerdbaar is dat een filmfestival ermee opent. Maare misschien ben je ook een meester in romantische aangelegenheden, een komiek in bed, een sucker for love qua...en dus gekwalificeerd om zo'n boute uitspraken te doen. Ach gebruik de prent dan op deze manier... vrouwen die de film wel smaken kunnen jou niet krijgen en voor mannen geldt dit ook.
Neelm jezelf toch niet zo au sérieux man.
uw vriend Pieter ;-)

Gepost door: Pieter Swerts | 16 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

Mais enfin! Dan prijs ik eens enthousiast niet één, twee, drie, vier, vijf, zes, maar zeven films aan, word ik er nog van beschuldigd 'anti' te zijn! :) In elk geval, mijn lief heeft zopas hard moeten lachen met het verwijt als zou ik mezelf 'zo au sérieux' nemen. Eerlijk, het kan aan mij liggen, maar aan je reactie te zien, ben ik niet degene die mezelf très sérieux neemt. ;) En wat Smoorverliefd betreft, de 'film in crowd' is nog altijd een pak groter dan de 'Hilde Van Mieghem in crowd'. Anders gezegd: ik wil al die vrouwen (en mannen) nog wel eens daadwerkelijk naar Smooverliefd zien trekken. Let's talk again in December (na een week mond-aan-mond-euh-reclame). Uw vriend Ben. :)

Gepost door: Ben Van Alboom | 18 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

Ik hoor ook weinig positief over deze film, maar het is nog de vraag hoeveel van die mensen bij die 30 reeds meegetelde horen... :-)

Potiche was echt knap, maar Rubber vond ik rubbish. Home for Christmas was zo braaf dat ik me verveelde. The Housemaid staat op mijn lijstje!

Gepost door: Sven | 18 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.